Mai puțin praf de cărbune pentru locuitorii din Motru

Motrenii care locuiesc în apropierea depozitului de carbune al carierei Roșiuța ar putea scăpa de neplăcerile cauzate de praf. CE Oltenia a inițiat demersurile pentru realizarea unor lucrări de conformare a depozitului, în acest moment aflându-se la stadiul de obținere a avizelor. Conform conducerii carierei miniere, lucrările ar urma să fie realizate în această vară.

Localnicii din vecinătatea depozitului de cărbune al carierei Roșiuța din bazinul Motru s-au plâns mereu de praful care se produce în timpul funcționării acestuia. Pentru a se conforma condițiilor impuse de legislația privind protecția mediului, CE Oltenia a început demersurile în vederea realizării lucrărilor necesare pentru diminuarea acestui disconfort.

Compania energetică a solicitat la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj emiterea acordului de mediu pentru realizarea investițiilor necesare la depozitul de cărbune al carierei Roșiuța. ”Avem probleme cu depozitul de cărbune și, în sensul acesta, am zis să facem niște lucrări de investiții, de desprăfuire, care să ne ajute să ne conformăm în privința mediului. Această investiție este în curs. Avem proiectarea, iar după obținerea avizelor vom putea trece și la execuție. Investiția este din fondurile proprii, ale carierei Roșiuța-EMC Motru”, a declarat Constantin David, directorul carierei Roșiuța.

Depozitul de cărbune este prins pe autorizația de mediu a carierei Roșiuța. În situația în care compania nu realizează aceste lucrări, activitatea carierei ar putea fi perturbată. ”Exista riscul să ne suspende activitatea Garda de Mediu. La problemele care sunt în zonă cu cetățenii, trebuie să ne conformăm. Am avut destule reclamații. Într-adevăr, depozitul este amplasat într-o zonă improprie pentru cetățeni și încercăm să ne conformăm, să asigurăm ceea ce ne cer în acordul de mediu. Avem această lucrare în programul de investiții și o vom efectua. În această vară va fi ok. Aceste instalații de desprăfuire vor reduce considerabil praful în zonă. Pentru noi și pentru locatarii din satul Roșiuța este o gură de oxigen”, a explicat directorul carierei Roșiuța.

Vizualizări: 2,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: