Măcelărie din Gorj, amendată din cauza micilor

Inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 lei fiecare, pentru o măcelărie şi un depozit alimentar.

 

În urma controalelor efectuate la măcelărie, s-a descoperit încălcarea normelor sanitare-veterinare privind demonstrarea trasabilităţii unor produse alimentare (pastă de mici). De asemenea, la depozitul alimentar, s-au încălcat normele sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor alimentare distribuite către unităţi de comercializare cu amănuntul.

Cu câte 10.000 lei a fost amendat un supermarket, pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor şi echipamentelor (paviment, paleţi de depozitare neigienizaţi); nerespectarea destinaţiei spaţiilor (produsele retrase de la comercializare nu erau depozitate în spaţiul pentru produse neconforme, iar unele alimente – făina – erau depozitate în zona ambalajelor, dar şi un un laborator de patiserie, pentru depozitarea sacilor cu făină lângă perete, fără culoar de aerisire, așezați pe paleţi neigienizați.

Amendă în valoare de 10.000 lei a primit şi un magazin alimentar specializat de carne şi produse din carne, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare (navete PVC cu mezeluri, carne de porc, carne de miel) erau depozitate direct pe pavimentul neigienizat.

În perioada 10-17 aprilie, inspectorii DSVSA Gorj au efectuat controale şi verificări în obiective supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în Baia de Fier, Băleşti, Brăneşti, Bumbești-Jiu, Drăguţeşti, Motru, Novaci, Polovragi, Rânca, Rovinari, Săuleşti, Stănești, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Tismana, Turcineşti, Ţânţăreni, în domeniile alimentar și al sănătății și bunăstării animalelor.

Vizualizări: 1,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: