Moștenirea din tată-n fiu a locului de muncă din carieră, subiect dezbătut pe Facebook

Viitorul Complexului Energetic Oltenia este sub semnul întrebării, angajații din producție se plâng de condițiile vitrege de muncă, dar când vine momentul să se pensioneze ar fi tentați să-și lase copiii în locul lor. În anumite situații, chiar se poate.

De altfel, în anii trecuți, numeroși tineri au „moștenit” locul de muncă de la părinți. Angajații CEO sunt, în continuare, interesați de astfel de oportunități, mai ales că oferta locurilor de muncă, din județul Gorj, este una extrem de săracă, iar tinerii reușesc foarte greu să își găsească un job așa că unii se întreabă dacă își pot angaja copiii în locul lor când ies la pensie.

Anul trecut, de altfel, sute de tineri au fost angajați în cariere. Mulți au părinți în minerit și au fost convinși de aceștia să renunțe la job-urile de peste hotare doar ca să fie mai aproape de casă, chiar dacă asta a însemnat un venit mai mic decât în străinătate și un contract pe o perioadă determinată. Deși sunt condiții dificile, aceștia speră să li se mai prelungească actele de muncă.

Recent, pe un site de socializare, destinat cu precădere angajaților Complexului Energetic Oltenia, un gorjean se interesa dacă este posibil ca locul unui salariat al CEO, să fie luat de fiul lui. Angajatul cu pricina speră să se pensioneze în baza Legii 197/2021.

„Cine ma poate ajuta cu o informație?

Am un prieten, tatăl lui este muncitor la CEO și are 35 de ani vechime, acum cu acea lege de 52 de ani a decis să bage dosarul de pensionare. Știe cineva poate intra baiatul lui în locul lui? Este posibil? Și ce trebuie făcut?”

Răspunsurile nu au întârziat să apară, însă au fost contradictorii. Mulți dintre cei care au răspuns nu s-au ferit să afirme că angajarile se fac prin sprijin politic și sindical.

 „Nu este obligatoriu... înainte daca renunța parintele se putea angaja un alt membru din familie. Acum, cred ca numai cu susținere din partea administratiei.”

 „Bună întrebare. Este greu, poate reușești se apropie alegerile locale și sindicale. Prin unele cariere CEO s-a folosit și șpagă din cât am înțeles”

 „Părerea mea este că angajăriile s-au făcut numai politic, la Turceni așa s-au angajat”

 „Au scos din contractul colectiv asta, de anul acesta. Eu l-am angajat pe șase luni, daca este bun rămâne, dacă nu, nu îl angajează”

 „Din ce știu eu, numai dacă iese pe caz de boală (deci înainte de termen), în rest nu, funcția și serviciul nu se lasă moștenire ca averea!”

 „Teoretic da, practica te omoară”

Vizualizări: 2,398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: