Lucrare de decolmatare a pârâului Jilț

În Borăscu, zona Menți, a început lucrarea de decolmatare a pârâului Jilț. Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj va efectua decolmatarea pârâului pe o lungime de 1,2 kilometri. Scopul acestei lucrări este de a readuce albia minoră a cursului de apă la parametrii optimi pentru preluarea viiturilor, asigurând astfel protecția proprietăților riverane și diminuând efectele negative asupra mediului.

Principalul obiectiv al acestei intervenții este punerea în siguranță a proprietăților aflate de-a lungul cursului de apă. În plus, se urmărește asigurarea unei secțiuni optime de scurgere pentru apele mari și diminuarea impactului negativ asupra mediului.

Lucrarea se desfășoară mecanizat, utilizând un excavator pe șenile din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj. Este important de menționat că lucrările efectuate nu vor înrăutăți nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și nu vor influența negativ obiectivele din zonă.

Soluțiile tehnice aplicate nu vor induce modificări ale echilibrului ecologic. Dimpotrivă, după finalizarea lucrărilor de regularizare, se așteaptă ca zona să revină la cadrul său natural.


 
 

Vizualizări: 1,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: