În cât timp au primit șoferii permisul după modificarea legii siguranței rutiere!

Polițiștii de la poliția rutieră au avut miercuri acțiuni în toată țara. Aceștia le-au explicat șoferilor noile prevederi privind suspendarea permisului de conducere.

În cazul unui rezultat pozitiv la testarea rapidă antidrog, conducătorii auto primesc înapoi permisul de conducere dacă în 72 de ore polițiștii nu primesc confirmarea rezultatului și de la medicii legiști. 

Potrivit ultimelor date furnizate de polițiștii de la brigada rutieră în ultimele 20 de zile au fost depistați în trafic 27 de șoferi care la testul rapid antidrog au ieșit pozitiv pentru conducere sub influența substanțelor interzise. Analizele de sânge au confirmat pentru 23 dintre ei că au consumat droguri înainte să se urce la volan. Doar în cazul a patru șoferi, analizele făcute de medicii legiști au confirmat că aveau în sânge alte substanțe, cel mai probabil medicamente care nu le puneau în pericol reflexele sau nu influențau în niciun fel condusul.

Întregul scandal a pornit de la neîncrederea șoferilor față de această testare rapidă în stradă, pentru că, între 15 și 20%, după cum arată datele furnizate de Poliția Română, testarea din stradă este infirmată de analizele de sânge. Însă, de cele mai multe ori aceste teste nu dau greș.

Polițiștii au precizat că dacă în termen de 72 de ore rezultatul din stradă nu este confirmat și de analizele de sânge, atunci din baza de date se va opera automat și permisul devine din nou valabil.

Acum sunt mai multe opțiuni în funcție de ce alege fiecare șofer, fie primește permisul acasă prin poștă, fie îl ridică personal.

Vizualizări: 632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: