Legendarul Messi a plecat în lacrimi de la Barcelona

Lionel Messi a susţinut duminică un discurs emoționant la conferinţa de presă prin care a anunţat despărţirea oficială de FC Barcelona. Acesta a fost aşteptat de mii de fani la intrarea în stadion şi a plâns la conferinţa de presă.

 Argentinianul Lionel Messi a susţinut o conferinţă de presă în care și-a prezentat propria versiune după despărțirea de FC Barcelona. În urmă cu trei zile zile, FC Barcelona anunţa că Messi nu va continua la FC Barcelona, club la care a stabilit recorduri de prezenţe, goluri şi titluri. Messi a izbucnit în lacrimi cu ocazia discursului emoţionant pe care la- susţinut. „Oamenii din Barcelona mă cunosc. Știu că vreau să joc fotbal în continuare. Dacă aș fi rămas aici aș fi luptat să câștig totul și vor înțelege că vreau să adaug în continuare titluri în palmaresul meu. Îl felicit pe Dani Alves pentru că a câștigat medalia olimpică și Vreau să mă duc după performanțele lui, sunt foarte aproape. Intenția mea era să rămân la FC Barcelona, dar trebuie să-mi urmez drumul. Nu știu cât timp mi-a rămas de jucat, depinde de modul în care mă simt, de fizic, de cum mă antrenez. Mulțumesc Domnului că nu am avut accidentări grave în carieră”, a spus Messi care ar fi dorit să aibă un meci de retragere la Barcelona: „Desigur, aș vrea să am un meci de retragere. Mi-aș fi dorit să fie acum, când trebuie să plec. Dar pentru acești fani sunt dispus să fac orice. Realitatea este că, atunci când au avut loc alegerile, m-am dus să mănânc cu actualul președinte și am vorbit, am luat cina. După acea masă am fost destul de convins că voi continua, că o să reparăm tot ce s-a stricat. Contractul meu nu a fost niciodată o problemă. Apoi s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Nu s-a putut face și asta e. După cum am spus la început, o mulțime de lucruri îmi trec prin cap și în același timp sunt puțin blocat. Nu cad în realitatea părăsirii acestui loc, a acestui club. Mi-a schimbat viața complet. Am fost în prima echipă de 16 ani și a fost întotdeauna la fel pentru mine. Acum începe de la zero, totul se schimbă. O schimbare grea, mai ales pentru familia mea, pentru că știu cum se simt în acest oraș. Știu că ne vom adapta și o să fie bine. Este o schimbare dificilă, dar trebuie să o accepți și să o iei de la capăt. Părăsesc acest club acum fără să-i fi văzut pe fani un an şi jumătate. Însă aşa a trebuit să fie. Sunt foarte recunoscător pentru iubirea pe care mi-aţi arătat-o toţi aceşti ani”.

Contractul lui Lionel Messi cu FC Barcelona a expirat la 30 iunie 2021. Argentinianul a câştigat cu FC Barcelona de 10 ori campionatul Spaniei şi de patru ori Liga Campionilor. Leo Messi a fost marele arhitect al Epocii de Aur a Barçelonei. El a condus clubul la cucerirea a 10 La Liga, 7 Cupe Regelui, 8 Supercupe Spaniole, 4 Ligi ale Campionilor, 3 Supercupe Europene și 3 Cupe Mondiale de Cluburi.

 Aceste performanțe au permis Barcelonei să devină cel mai bogat club din lume, câștigând „Sextetul” cu Pep Guardiola pe bancă (2009) și „tripleta” cu Luis Enrique pe banca tehnică și prietenii săi Neymar și Luis Suárez.

Vizualizări: 953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: