Juniorii fotbalişti s-au echipat pe scaune, în sala de conferinţe a Sălii Sporturilor

Şeful clubului primăriei îl contrazice pe primarul Marcel Romanescu şi susţine că echipele de juniori ar folosi deja vestiarele de la Sala Sporturilor, cel puţin ar fi făcut-o în acest week-end conform spuselor lui  Robert Bălăeţ. Duminică însă juniorii de la ACS Viitorul Târgu Jiu nu s-au echipat în vestiare ci în sala de conferinţe a sălii, iar alte grupe de copii s-au echipat de meci direct în aer liber, în tribune.

După ce primarul Marcel Romanescu a explicat că a înţeles situaţia în care se află echipele de copii şi juniori care joacă pe terenul sintetic şi că va discuta cu cluburile pentru ca aceştia să poată folosi vestiarele de la Sala Sporturilor şi Stadionul Municipal, juniorii au făcut un prim pas în sală. Duminică, juniorii de la ACS Viitorul Târgu Jiu au pătruns în sală şi s-au echipat în sala de conferinţe a acesteia, nu însă în vestiare, deşi acestea erau libere iar acolo ar putea avea acces şi la duşuri.

Şeful CSM Târgu Jiu, club care are acces nelimitat oricând la vestiarele din sală, a declarat chiar că şi echipe de seniori s-au echipat la vestiarele din Sala Sporturilor deşi pe terenul sintetic nu joacă nicio o echipă de seniori. În plus Robert Bălăeţ susţine că echipele de juniori ar fi avut acces în sală şi anterior, fiind greu de înţeles de ce juniorii s-au echipat constant pe garduri, acesta fiind un fapt concret constatat de toţi cei prezenţi la jocuri, mai ales de arbitrii şi observatorii de joc care au notat chiar aceste aspecte. Iar câteva grupe de copii au fost văzute şi în acest week-end făcând acelaşi lucru şi echipându-se în tribună, nu se ştie de ce dacă aveau acces la sală, după cum susţine şeful CSM. „Noi, Clubul Sportiv Municipal, avem o colaborare foarte bună cu celelalte entităţi, şi, de fiecare dată când s-a putut şi nu au fost meciuri în sală, s-au pus la dispoziţie vestiare pentru echipele de juniori şi chiar şi de seniori. Nu avem nici o problemă, suntem deschişi, nu este nici sala mea nici a clubului şi, atâta timp cât echipele noastre nu au meciuri este normal să aibă acces şi ceilalţi”, a spus şeful clubului primăriei care nu s-a aflat însă duminică la sală, altfel juniorii puteau să se echipeze în vestiare, nu în sala de conferinţe.
Din păcate, în week-end nici o persoană care deserveşte sala în timpul săptămânii nu se află acolo pentru a deschide sala sau vestiarele, doar poliţiştii comunitari ocupându-se de sală. De altfel sala are din ce în ce mai puţini angajaţi, doar o femeie de serviciu care are în primire şi stadionul, şi doi muncitori care au grijă de terenul de joc şi cel de antrenament. Asta pentru că anual au ieşit la pensie, sau au decedat, o parte dintre vechii angajaţi şi alte angajări nu s-au mai făcut de peste 20 ani, iar cei care mai sunt aşteaptă şi ei pensia în următorul an.

S-a ajuns în situaţia actuală pentru că nu există o Direcţie de Sport care să coordoneze activitatea sportivă din Complexul Sportiv şi să deservească cu personal specializat aceste obiective sportive. Acestea s-au înmulţit după preluarea stadionului şi a sălii şi apoi a terenurilor care aparţinuseră clubului Pandurii, iar Direcţia de Patrimoniu a arătat în ultimii ani că nu are nimic de a face cu sportul. În plus este inuman ca trei muncitori să poată deservi cele trei terenuri, stadionul şi sala sporturilor dar şi aleile aferente acestora din incinta Complexului Sportiv Municipal.

Galerie foto


Vizualizări: 330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: