Județele de pe Jiu se asociază pentru atragerea de bani europeni

Consiliile județene din Dolj, Gorj și Hunedoara au pus bazele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Conurbația Jiului”.

“Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Conurbația Jiului” va avea sediul în România, municipiul Târgu Jiu, strada Victoriei, nr. 4, camera 128, județul Gorj și un patrimoniu inițial de 75.000 lei.

Se aprobă participarea Județului Gorj la patrimoniul inițial al Asociației cu o contribuție în numerar, în valoare de 25.000 lei”, se arată într-un proiect de hotărâre ce va fi votat astăzi de consilierii județeni din Gorj.

Cosmin Popescu va fi reprezentantul Gorjului în Adunarea Generală a Asociaților din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Conurbația Jiului”.

“Obiectivul parteneriatului dintre unitățile administrativ-teritoriale este crearea unei zone de dezvoltare urbană și periurbană apte să răspundă pozitiv fluxurilor naturale de migrație, o atenție deosebită urmând să fie acordată sporirii atractivității orașelor și comunelor din zona periurbană, luând în considerare atât populația care locuiește deja în aceste zone, cât și potențialii locuitori interesați să se stabilească în aceste zone”, se arată într-un document al CJ Gorj.

Vizualizări: 2,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: