Iordănescu a descoperit care e problema naționalei României

Înainte de meciul important România – Kosovo, selecționerul a descoperit care este problema echipei naționale. Edi Iordănescu consideră că seceta de rezultate și lipsa de răbdare a suporterilor afectează jucătorii.

Edi Iordănescu, selecționerul primei reprezentative a susținut, luni, conferința de presă premergătoare duelului cu Kosovo din preliminariile EURO 2024. Echipa națională își continuă marți parcursul din această campanie iar de la ora 21:45, înfruntă Kosovo pe Arena Națională, un meci de care depinde soarta „tricolorilor” în grupă.

„Suntem din nou în fața unui moment important, în fața unui joc important în economia obiectivului pe care-l avem. Inevitabil, ne gândim și la meciul de acum două zile. Sunt elemente pozitive de pe urma cărora putem construi, dar în același timp sunt foarte conștient că trebuie să ridicăm nivelul exprimării. Lucrez cu această realitate.

Ne-am dorit trei puncte cu Israel, am avut o primă repriză în care, în linii mari, nu mă pot declara nemulțumit de implicarea echipei. Am și reușit să marcăm lucrurile mergeau în favoarea noastră. Dar ce s-a întâmplat după primirea golului nu trebuia să se întâmple.

Am coborât mental, ne-am pierdut reperele, am intrat într-un joc deschis cu adversarul. Totuși, suntem pe locul 2, avem și cea mai bună apărare și trebuie să continuăm să credem. Plus că, de aproximativ un an de zile, suntem neînvinși.

Nu e genul meu să mă declar mulțumit cu puțin, dar vă spun cu mâna pe inimă că echipa răspunde foarte bine în procesul de pregătire. Atunci când vine jocul, factorul mental e principalul motiv pentru care nu reușim să punem în practică ceea ce ne propunem și subliniez și îmi asum ceea ce spun. E o provocare și pentru mine, nu mi-e ușor, am la dispoziție doar trei-patru zile. Încercăm să recâștigăm spiritul, să gestionăm mai bine presiunea și să n-o dăm în precipitare.

Seceta de performanțe apasă, lumea nu mai are răbdare, se irită repede. Au venit 50.000 de oameni și n-am reușit să-i facem să plece acasă fericiți. Foștii jucători fac declarații care apasă și ajung la urechile lor, pe umerii acestor băieți.

Suntem fără echipe în grupe europene... Când intrăm, abia ne tragem sufletul pe acolo. Echipa națională nu se poate rupe de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, iar asta ne face să suferim. Nu sunt de acord cu ideea că mai jos de atât nu se poate. Nu am pierdut în aceste preliminarii, uitați-vă și în restul grupelor ce surprize sunt”, a spus selecționerul care a vorbit și  despre criticile acide primite după remiza cu Israel.

„Eu cred că aș fi fost cel mai dezamăgit antrenor dacă aș fi intrat în vestiar după meciul cu Israel și găseam jucători fericiți.

Am găsit o echipă supărată, tristă, frustrată, am găsit dezamăgire. Am văzut și niște declarații care s-au dat la cad. Mă bucur că sunt băieți responsabili, care se consumă. Dacă băieții veneau indiferenți la conferință, asta ar fi fost o problemă. Toți am spus că nu jucăm ceea ce trebuie, însă Europeanul îl vom simți pe propria piele acolo, în Germania”, a completat Iordănescu.

Vizualizări: 845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: