Iordache: Dacă Romanescu vrea să fie susținut de noi trebuie să respecte regulile noastre

Un nou mesaj public de la senatorul Ion Iordache, președintele PNL Gorj, pentru primarul în funcție, liberalul Marcel Romanescu. El a mai spus că Romanescu trebuie ”să se supună” și că are un ”comportament gen pesedist”. Anterior, Romanescu declarase că se așteptă să fie exclus din PNL, deoarece Biroul Permanent Județean este ”supus” președintelui. 

Toate declarațiile publice arată că ”relația” dintre cei doi nu funcționează și fiecare își pregătește terenul pentru a da vina pe celălalt.


Într-un interviu acordat Radio Infinit, Ion Iordache a declarat că Romanescu mai poate fi susținut de PNL Gorj dacă se supune regulilor partidului, altfel, ”să se ducă să candideze de unde vrea”.

”Dacă vrei susținerea Partidului Național Liberal, trebuie să respecți Partidul Național Liberal. Dacă vrei să candidezi tu că ai echipa ta și că vrei să faci revoluție pe nu știu unde… nu avem nicio problemă. Adică n-avem ce să discutăm, să se ducă și să candideze de unde vrea, dacă vrea așa, dacă vrea să fie susținut de noi, trebuie să respecte regulile noastre, punct. Mai mult de atât nu pot să-i să spun. Eu nu am zis niciodată că nu va fi candidatul nostru. Să se supună și să intre în echipă, să vină la întâlnirile noastre să facă activitate politică, pentru că organizația nu face. Este una dintre puținele organizații care nu respectă deciziile partidului”.


Între timp, spune Iordache, sunt mulți care vor să candideze. Mai mult, spune că Marcel Romanescu, președintele PNL Târgu Jiu, are un comportament pesedist. 

”Dumnealui este primar în funcție, este primar al Partidului Național Liberal. Sunt în momentul de față mai multe, mai mulți oameni care intenționează să candideze. Eu cred că este un comportament prin care vrea să-și șicaneze permanent, un comportament gen pesedist. Eu nu-i spun decât că nu este demn de un primar, ca toată ziua să vorbească despre conducerea partidului, despre colegii lui. Are o datorie față de Târgu Jiu. Târgujienii l-au ales să găsească soluții și să creeze perspective de dezvoltare a județului, a municipiului. Târgujienii vor să le rămână copiii aici, să aibă locuri de muncă bine plătite. Târgujienii vor dezvoltarea municipiului Târgu Jiu. și în niciun caz șicane și ceartă cu conducerea partidului de la nivel județean”, a mai spus Iordache.

În spațiul public circulă variante conform cărora Marcel Romanescu a bătut palma cu PSD pentru o candidatură la primărie, dat fiind că nu putea avea, în condițiile de față, susținerea lui Ion Iordache. 

În același timp, în sondajul PSD Romanescu a ieșit pe primul loc, cei sondați de PSD pentru postul de primar fiind mult în spate.

foto arhivă: Marcel Romanescu și Ion Iordache în campania pentru alegerile parlamentare 

Vizualizări: 1,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: