Investiție Agroland la Șimian

Compania antreprenorială românească Agroland Agribusiness a achiziționat o platformă agro-industrială situată în localitatea Șimian, județul Mehedinți, la prețul de 2 milioane de lei. 

Firma specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură a folosit fonduri proprii pentru cumpărarea platformei de la Dunăre, care va fi folosită pentru condiționarea semințelor și a cerealelor. 

Platforma este situată pe un teren cu o suprafață de 8.257 mp și include spații de stocare a cerealelor, o stație de condiționare a semințelor (pentru cereale, floarea soarelui, porumb, dar și alte categorii de semințe), precum și depozite pentru fertilizanți și pesticide în suprafață totală de peste 3.000 mp.

Stația de condiționare reprezintă un nou pas în dezvoltarea ofertei de produse a companiei și va funcționa ca unitate specializată de pregătire, uscare, sortare și tratare a semințelor și cerealelor, dar și de împachetare și stocare pentru vânzare în vederea utilizării la înființarea de noi culturi. Producția obținută urmează să fie valorificată de Agroland Agribusiness pe piața internă.

„Achiziția platformei agro-industriale din Șimian reprezintă o etapă nouă pentru compania noastră, care devine producător de semințe, oferind cadrul pentru dezvoltarea noii linii de business pentru producția de genetică proprie a semințelor și cerealelor. Fructificarea acestei oportunități ne oferă o poziție extrem de favorabilă în piață, având în vedere că soiurile exclusive care vor fi obținute aici, de cereale și alte tipuri de semințe pentru agricultură, vor fi adaptate la specificul climei și a pieței din România. În lunile următoare vom derula investiții pentru retehnologizarea echipamentelor existente în cadrul platformei, astfel încât semințele și cerealele să fie prelucrate utilizând tehnologii specifice, aducându-le la parametrii de calitate impuși de standardele internaționale”, a declarat Florin Radu, director general al Agroland Agribusiness. 

Agroland Agribusiness face parte din  grupul Agroland, deținut în proporție de 68,3% de omul de afaceri Horia Cardoș. 

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: