Îndrăgostiţii vor să se căsătorească de Sf. Valentin
Cuplurile de îndrăgostiţi din Gorj, dar și din alte județe din țară, care și-au propus să-și unească destinele de Sfântul Valentin la Poarta Sărutului, pot depune documentele în acest sens la primărie vineri, 3 februarie.
Ceremoniile vor fi oficiate, în jurul prânzului, de primarul interimar al municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu. Cuplurile care vor să-și unească destinele la Poarta Sărutului vor trebui să achite și o taxă de 400 lei. Cei care aleg să facă şi cununia civilă la primărie nu vor trebui să plătească vreo taxă, pentru că 14 februarie este o zi de marți, deci în timpul săptămânii când nu se plătește taxă.
Cei de la primăria Târgu Jiu au stabilit o zi și pentru depunerea documentelor de către cuplurile care vor să se căsătorească de Dragobete, în data de 24 februarie. "Pe data de 15 februarie primim documentele pentru cei care doresc să se căsătorească după "sfântul românesc", de Dragobete. Din anul 2000, de când oficiem căsătorii de Sfântul Valentin și de Dragobete, s-au înregistrat un număr de 62 de căsătorii, comparativ cu Dragobete când s-au înregistrat un număr de 28 de căsătorii", a declarat Dan Laurențiu, directorul Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu.
Un cuplu din Târgu Jiu a mers miercuri, 1 februarie, la primăria Târgu Jiu pentru a cere informații în acest sens. Tinerii și-au manifestat dorința de a se căsători în data de 14 februarie. Cei interesați trebuie să depună la primărie următoarele documente: actele de identitate ale celor doi parteneri, certificatele de naștere, dovada desfacerii căsătoriei anterioare (dacă este cazul), certificatele prenupțiale care au o valabilitate de 14 zile și care să cuprindă sintagma "se poate căsători" sau "nu se poate căsători".