Imagini impresionante cu angajații CEO intrați în greva foamei. Ce le transmit gorjenii!

Angajații Complexului Energetic Oltenia, intrați în greva foamei, se află în cea de-a patra zi de protest. Imaginile impresionante cu ei, în fața Ministerului Muncii, au atras zeci de comentarii. Oamenii fac apel la unitate, astfel încât protestul extrem să se încheie cât mai repede, iar angajații din mineri și energie să obțină ceea ce doresc.

Angajații CE Oltenia care au decis să intre în greva foamei au fost fotografiați stând pe jos în fața Ministerului Muncii. Abia când vine seara, oamenii intră, cu rândul, în mașinile personale pentru a se odihni preț de câteva ore. Până acum, unuia dintre greviști i s-a făcut rău și, la recomandările medicilor, a renunțat la protest și a plecat acasă.

„Noaptea dormim în mașini. Le avem parcate în fața Ministerului Muncii și noaptea, cum putem, facem cu rândul câte doi în mașini, măcar să ne mai întindem oasele. Încă nu este atât de cald noaptea să ne putem întinde pe iarbă, afară, așa că intram în mașini. (...) Am mai trecut prin asta, știm ce avem de făcut, trebuie să rezistăm și ne punem speranța că vom convinge Guvernul să respecte legile și Constituția României”, a declarat sindicalistul Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Din păcate, așa cum s-a întâmplat și în cazul protestelor din Piața Prefecturii, din Târgu Jiu, numărul protestatarilor este foarte mic, în comparație cu numărul angajaților Complexului Energetic Oltenia. Cei mai mulți dintre salariații companiei aleg să își susțină colegii prin mesaje de încurajare, postate pe site-urile de socializare. Acest aspect a fost observat de toată lumea și nu puțini au fost cei care le-au amintit minerilor și energeticienilor că trebuie să fie uniți dacă doresc să obțină o victorie în fața guvernanților.

„Dragi mineri opriți toate carierele și termocentralele și întrați în grevă cum au făcut profesorii că atunci se schimbă treaba!”, i-a îndemnat un gorjean.

„Duceți-vă să îi susțineți, oamenii aceia se sacrifică acolo pentru un drept câștigat și nerespectat”, este mesajul unui alt gorjean.

Miercuri, o circulară înaintată către toate Casele de Pensii anunța că Legea 197 se va aplica parțial, adică se  va beneficia doar de reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare, la o vechime de 25 de ani lucrați în activitate, iar celelalte prevederi stagiul de cotizare împărțit la 25 de ani și coeficientul de grupă în valoare de 1,5, nu se vor aplica.  Protestatarii consideră această decizie o „bătaie de joc” și anunță că nu vor înceta greva foamei.

Galerie foto




Vizualizări: 1,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: