Medici tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Două doctoriţe, proaspăt absolvente de rezidenţiat, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, pe specializările pe care s-au înregistrat mari deficiențe de personal. Este vorba despre specializările alergologie și endocrinologie. Doctorițele abia și-au intrat în pâine, însă spun că se confruntă cu un număr mare de pacienți.

Simona Maria Țârcă este medic specialist alergolog la Spitalul Județean de Urgență de la 1 februarie 2017, după ce patru ani și-a făcut rezidențiatul în unitatea medicală de la Târgu Jiu. Cabinetul de alergologie din cadrul unității medicale rămăsese complet neacoperit, deși este una dintre cele mai importante specializări care tratează alergiile, mai ales în rândul copiilor. ”Sunt foarte mulți pacienți cu diverse probleme, probleme în ceea ce privește alergiile alimentare la copii în general, diverse reacții medicamentoase, alergii. Am făcut Facultatea de Medicină din Timișoara, iar rezidențiatul la București. Sunt din Gorj, m-am întors acasă”, a spus Simona Maria Țârcă, medic alergolog.

Simona Sevastița Geanovu este cea de-a doua doctoriță care a ajuns la unitatea medicală din Târgu Jiu în octombrie anul trecut. A studiat medicina la Craiova și se declară uimită de cât de mulți pacienți a găsit la Târgu Jiu. ”Sunt medic specialist pe diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Am ajuns în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu de două luni. Am ajuns prin concurs, am dat concurs în 10 octombrie 2016. Am studiat la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova. Sunt gorjeancă. Sunt foarte mulți pacienți, diabetul a evoluat foarte mult în ultimii ani, mi se pare că este o epidemie, vin în fiecare zi câte patru, cinci cazuri noi de diabet, foarte multe cazuri de diabet la nivelul județului”, a spus Simona Sevastița Geanovu, medic endocrinolog.

Galerie foto


Vizualizări: 17,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: