Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Hanu şi Dobrică – edilii care au încasat sporuri de sute de milioane

Peste 1 miliard de lei vechi din bugetul Consiliului Local Motru a ajuns în buzunarele edililor din localitate, Dorin Hanu şi Tudor Dobrică. Primarul şi viceprimarul oraşului au încasat banii în baza unei sentinţe judecătoreşti, deşi, cu nicio luna în urmă primul gospodar al municipiului deplângea într-o conferinţă de presă faptul că nu mai are bani la buget din cauza ....problemelor din minerit.
 În plină criză financiară majoritatea instituţiilor de stat taie sporurile angajaţilor, dar la primăria Motru situaţia este alta. Sunt bani pentru sporuri, cel puţin aşa consideră edilul localităţii, Dorin Hanu şi subalternul său, viceprimarul Tudor Dobrică, care au dat Consiliul Local Motru în judecată pentru a solicita sporuri de mobilitate pe trei ani în urmă. Faptele se întâmplau anul trecut, când mai toţi funcţionarii se adresau instanţelor dacă vroiau să câştige legal un ban în plus, edilii nefiind însă funcţionari publici. Cei doi au câştigat totuşi printr-o sentinţă civilă din 14 octombrie 2008 dreptul de a primi sporuri de mobilitate în valoare totală de peste 1 miliard de lei vechi. Mai exact, Dorin Hanu a încasat 700 de milioane de lei vechi, iar Tudor Dobrică 370 de milioane de lei vechi, sumele reprezentând sporuri de mobilitate pe trei ani. 
 Dorin Hanu se pare însă că nu vrea ca locuitorii oraşului să afle unde merg banii încasaţi pe taxe şi impozite de la ei.” Nu interesează pe nimeni ce sporuri am primit eu, sunt bani încasaţi legal” a răspuns Dorin Hanu în momentul în care a fost întrebat care este valoarea sporurilor pe care le-a primit. Viceprimarul Tudor Dobrică a menţionat şi el că atunci când a deschis acţiunea în instanţă nu se vorbea despre criză la fel ca în prezent, hotărârea judecătorească fiind cea care i-a dat dreptul să ia banii respectivi. "Nu se vorbea de criză atunci când am deschis noi procesele, din contră, toţi de pe la primării făceau aşa. Am avut câştig de cauză, e o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă şi normal că am pus-o în aplicare", spune Dobrică.

 Controverse juridice şi...morale

 Ilie Petrescu directorul Unităţii de Explorări şi Foraj Motru, fost şef de partid al celor doi edili, spune că Hanu şi Dobrică au încalcat legea, deşi nu se lansează în prea multe comentarii. “Conform legii, Hanu şi Dobrică sunt demnitari publici şi nu beneficiază decât de indemnizaţii” a declarat Ilie Petrescu.
La rândul său, viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, lider al PRM Gorj, spune că normal ar fi fost ca primarii şi viceprimarii să primească şi ei sporul de mobilitate şi nu numai, deşi pe el personal nu l-ar interesa banii. "Eu când am venit la Primărie nu am întrebat care e salariul, dar era normal să se acorde şi sporul de mobilitate şi sporul de confidenţialitate pentru că, vă spun ceva, eu semnez contracte de milioane de euro în această funcţie şi ai o răspundere enormă fără să primeşti ceva pentru asta. Oricum, la Motru asta le mai trebuia, să ia primarul şi vicele un miliard...", spune Fugaru.
 Subprefectul judetului Gorj, Marcel Romanescu a explicat pentru ce au încasat primarul şi viceprimarul oraşului Motru aceşti bani. “În condiţiile în care serviciul nu se realizează într-un loc stabil de muncă, se poate beneficia de către astfel de plăţi suplimentare în bani sau în natură” spune Marcel Romanescu.
Astfel, pentru faptul că s-au deplasat în anumite locuri pentru a rezolva problemele oraşului, Hanu şi Dobrică au cerut şi au primit sute de milioane de lei vechi fiecare, primarul fiind cel care se plângea recent că bugetul local stă foarte prost cu fondurile pentru plata salariilor în următoarele luni. 
 


Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: