Gratuitate pentru elevi la călătoriile cu trenul: Ce trebuie să știe pentru anul școlar 2024-2025

CFR Călători a anunțat recent prelungirea facilităților de călătorie gratuită pentru elevi până la data de 30 septembrie 2024, pe baza vizelor aplicate pe carnetele de elev pentru anul școlar anterior. După această dată, începând cu 1 octombrie, toți elevii care vor să beneficieze în continuare de gratuitate la călătoriile cu trenul vor trebui să prezinte documentele vizate pentru anul școlar 2024-2025.

Este important de menționat că, pentru elevii din clasele terminale, valabilitatea vizei vechi expiră mai devreme, pe 9 septembrie. După această dată, aceștia vor trebui să aibă actele actualizate dacă doresc să continue călătoriile gratuite.

Conform regulamentului CFR Călători, elevii din învățământul preuniversitar acreditat sau autorizat au dreptul pe tot parcursul anului să călătorească gratuit la clasa a 2-a, indiferent de categoria de tren (Regio, InterRegio sau InterCity). Acest beneficiu este oferit pe baza carnetului de elev cu viza pentru anul școlar curent sau a unei adeverințe școlare.

De asemenea, elevii pot beneficia și de abonamente lunare gratuite, cu număr nelimitat de călătorii, valabile la clasa a 2-a. Gratuitatea acoperă și tariful de rezervare pentru trenurile care necesită acest lucru. Totuși, pentru călătoria la o clasă superioară, la vagoane de dormit sau cușetă, elevii vor trebui să achite diferența de tarif și costul rezervării.

Vizualizări: 683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: