Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Gorjean cu grad de amiral, condus pe ultimul drum

Amiralul (r) ing. Ilie Ştefan, decedat luni la vârsta de 86 de ani, va fi înmormântat, miercuri, la Cimitirul Militar. Slujba de pomenire va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Primarul din Turburea, Ion Bârcă, a spus că amiralul este de loc din Gorj. „Noi organizăm anual Fiii satului şi întotdeauna ne bucurăm când vin acasă cei care şi-au făcut viaţa în altă parte”, a spus Bârcă.

Născut la 1 septembrie 1928, în comuna Turburea, judeţul Gorj, amiralul (r) ing. Ilie Ștefan a absolvit Liceul Militar „Mihai Viteazul“ din Timişoara, în 1947, Şcoala Navală din Constanţa, în 1949, cursul postacademic superior, în 1963, Şcoala Militară Superioară de Marină, Institutul Politehnic din Bucureşti, cu diplomă de inginer electro-energetic, în 1969. A deţinut următoarele grade militare: aspirant la absolvirea şcolii navale, în 1949, contraamiral, în 1971, viceamiral în retragere două stele, în 2000, şi viceamiral în retragere trei stele, în 2008. De-a lungul anilor, a deţinut următoarele funcţii: ofiţer cu navigaţia pe escortor, ofiţer secund pe navă dragoare de mine, comandant de submarin, şef de Stat Major la BARM, Brigada Apărării Raionului Maritim, comandant divizion vedete torpiloare şi submarine, şef de stat major al Flotilei de Dunăre, comandant de brigadă de nave, Brigada 33 Dragaj, comandant al Şcolii militare Superioare de Marină (Academia Navală „Mircea cel Bătrân“) în perioada 1961-1981, comandant al marii unităţi de scafandri şi submarine 1981-1990, locţiitor al Comandantului Marinei Militare 1990, trecut direct în retragere în anul 1990.

În 1979, din motive personale, a refuzat funcţia de Comandant al Marinei Militare şi apoi pe cea de Şef al Departamentului Marinei Civile. A mai ocupat funcţiile de vicepreşedinte şi de preşedinte al Federaţiei Române de Yahting, a fost membru fondator al Ligii Navale Române - preşedinte al filialei Constanţa, 1990-2005, preşedinte de onoare al filialei şi, din 2007, preşedinte de onoare al Ligii Navale Române, membru fondator al Asociaţiei Absolvenţilor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ şi preşedinte al acesteia până în anul 2008, când a devenit preşedinte de onoare.

DECORAŢIE

La data de 18 martie 2008, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea profesională și a înaltului profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredințate, i s-a conferit Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: