Gorj: Fermă de îngrășare a mieilor pentru export în țările arabe

O fermă de îngrășare a mieilor pentru export va deveni funcțională în județul Gorj în numai câteva luni. Investiția realizată cu fonduri europene este în satul Pocruia din Tismana și vine în sprijinul fermierilor din zonă care nu aveau unde să-și vândă miei.

Proiectul se ridică la aproximativ 2.000.000 de euro, bani cu care se va face o fermă cu un sistem integrat de furajare. Ideea a fost a crescătorilor de ovine din zona Tismana care nu aveau unde să-și vândă animalele.

Ciobanii s-au asociat și au reușit să obțină fonduri europene pentru acest proiect care va deveni funcțional în câteva luni. ”Noi suntem crescători de animale și vrem să ne axăm pe asta. În plus am avut solicitări și de la ceilalți ciobani care nu au unde să-și vândă miei și oile, sau găsesc cu greu clienți, primesc banii în rate și așa mai departe. Am decis să facem această fermă cu sistem integrat de furajare pentru îngrășarea mieilor. Se vor face 3 cicluri de îngrășare pe an a câte 1.500 de capete în primă fază. Fiecare ciclu de îngrășare durează o lună, maxim două.  Ferma, în două luni, va deveni funcțională.”, a declarat Elena Ioan, inițiatorul proiectului.

Miei și oile îngrășate la Tismana vor merge la export. ”În zona noastră cred că avem așa, la o prima analiză, 5.000 de capete de ovine și în jur de 10.000 de miei anul acesta. Berbecuții îngrășați în fermă vor fi exportați în țările arabe, iar oile vor merge în abatoarele din diferite țări ale Uniunii Europene, acolo unde avem cerințe”, a mai adăugat Elena Ioan.

Vizualizări: 3,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: