Noi promisiuni: retehnologizare și comenzi mai multe pentru UM Sadu

Vin vremuri bune pentru Uzina Mecanică Sadu! Ministrul Economiei a anunțat că țara noastră urmărește creșterea capacității de producție a muniției de 3-4 ori. Oficialul a subliniat că pentru asta se au în vedere investiții în retehnologizare, la uzinele vechi, și atragerea de noi angajați.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru dat și alte detalii: Romarm, compania de stat specializată în producția de muniție și armament, se pregătește de redeschiderea unor capacități de producție, aflate în conservare, dar și de înființarea unei fabrici de pulberi.  

”Vorbim de uzina de la Cugir, de Sadu, de Tohani, de Plopeni, vorbim de Dragomirești. Toate aceste investiții vor face ca România să devină un hub de furnizare pentru toate țările NATO și alte țări europene. Repunem în funcțiune și capabilități pe care le-am avut - din lipsa comenzilor nu au mai fost utilizate - dar acum împreună cu Centrul de Cercetare Dezvoltare de la Romarm le repunem în funcțiune”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, în presa centrală.

El a anunțat și angajări de personal suplimentar. 

"Ăsta este obiectivul. Pentru asta, unele dintre companiile din subordinea Romarm au depus deja la Ministerul Educației proiecte pentru crearea acelor campusuri pentru învățământul dual. Din discuțiile cu reprezentanții sindicatelor și reprezentanții companiilor din industria de apărare am încurajat dezvoltarea acestor consorții, pentru a atrage în primul rând tineri și a putea dezvolta acest capital uman de care avem nevoie”, a mai adăugat Spătaru.

Anunțul vine ca o veste extrem de importantă pentru UM Sadu. De ani buni, uzina este la limită: comenzile sunt puține, personalul este tot mai îmbătrânit, iar retehnologizarea a rămas doar un proiect pus pe hârtie.

Vizualizări: 843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: