Gerea, întrebat despre dubla calitate a lui Ciurel: inculpat şi păgubit!
Opinia publică aşteaptă şi acum un răspuns din partea instituţiilor centrale care subordonează CE Oltenia, cu privire la refuzul managerului Laurenţiu Ciurel de a se constitui parte civilă în procesul în care el are dublă calitate: inculpat şi păgubit. Pe de o parte Ciurel a pus umărul la prejudiciul de 5,6 milioane de euro şi, pe de altă parte, în calitatea sa de director al instituţiei păgubite, CE Oltenia, ar trebui să recupereze banii.
Deputatul PSRO Scarlat Iriza face o încercare la ministrul Andrei Gerea, de la care speră să primească răspunsuri cu privire la situaţia extrem de gravă, dar suportată şi admisă de factorii de decizie. Scarlat Iriza îl întreabă pe ministrul Andrei Gerea dacă nu cumva Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Oltenia, are interese ce contravin obligaţiilor din mandat, din moment ce a refuzat să se constituie parte civilă în dosarul Turceni - Rovinari, unde prejudiciul este calculat de DNA la 5,6 milioane de euro. Iriza se întreabă dacă directorul CE Oltenia nu se află în conflict de interese, având în vedere dubla calitate, de inculpat acuzat de prejudicierea CEO, şi de manager care ar trebui să treacă la recuperarea acestei sume.
„Cât de loial mai este Laurenţiu Ciurel mandatului?“, îl întreabă Iriza pe ministrul Gerea. Deputatul Iriza crede că problemele penale ale lui Ciurel afectează imaginea companiei şi diminuează interesul şi încrederea partenerilor de afaceri ai CE Oltenia şi cere publicarea contractului de mandat al directorului susţinut de PSD. Iriza face referire şi la alte dosare penale în care acesta a fost nevoit să dea cu subsemnatul. Ultimul este cel al exportului de cărbune în Serbia, prin intermediar. „Ce procent din capacitatea de muncă a lui Laurenţiu Ciurel mai este folosit în interesul mandatului din moment ce, prioritar, el alocă resurse pentru a se apăra în numeroase dosare penale, finalizate sau în curs de cercetare“, întreabă Iriza.
Ziarul Pandurul a solicitat un răspuns scris de la CE Oltenia cu privire la faptul că nu s-a constituit parte civilă, dar nu a fost primit unul până acum. Între timp s-a lăsat cu demisii în Consiliul de Supraveghere, acolo unde se fac schimbări ori de câte ori greşeşte Directoratul. Alin Chiţu şi Georgeta Răcăşanu au demisionat din cauza unor discuţii legate de recuperarea prejudiciului din dosarul Turceni- Rovinari şi de investiţia chinezilor la Rovinari, unde sunt mari semne de întrebare.