Fost director din CE Oltenia, bun de plată

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, e bun de plată. Instanța a decis că acesta trebuia să vireze în conturile companiei peste 300 de mii de lei. La această sumă, se adaugă și dobânda de la data de 31 iulie 2018 până la momentul în care se va face plata. 

Este vorba despre banii pe care Laurențiu Ciobotărică i-a plătit fostului director Aurel Medinţu drept salarii compensatorii ca sa plece din companie. Curtea de Conturi a decis că acesta nu ar fi trebuit să beneficieze de aceste sume și a trasat sarcină companiei sa recupereze banii. 

Compania l-a dat în judecată pe Ciobotărică și acesta a invocat prescripția numai că magistrații Tribunalului Gorj n-au fost de acord cu acest lucru și au decis că fostul manager trebuie să dea banii din buzunar. 

Decizia nu este definitivă. "Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune invocată de pârâtul Ciobotărică Ion Laurentiu. Respinge exceptia lipsei calitătii procesual pasive invocată de pârâtul Petroniu Ion. Admite in parte actiunea asa cum a fost precizată. Obligă pârâtul Ciobotărică Ion Laurentiu la plata către reclamantă a sumei de 352.779 lei precum şi la plata dobânzilor legale aferente acestei sume de la data de 31.07.2018 şi până la data plătii efective a sumei.

Obligă pârâtul Ciobotărică Ion Laurentiu să plătească reclamantei suma de 7132,99 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge actiunea fată de pârâtul Antonie Daniel. Respinge actiunea fată de pârâtul Petroniu Ion. Respinge actiunea fată de pârâtii Medinţu A. Dan şi Stoian Madalina ( in calitate de mostenitori ai autorului Medinţu Aurel). Obligă reclamanta Societatea Complexul Energetic Oltenia SA să plătească pârâtului Antonie Daniel suma de 5000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, pârâtului Petroniu Ion suma de 6.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, pârâtilor Medinţu A. Dan şi Stoian A .Mădălina, în solidar, suma de 4.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, a decis instanța.

Pentru aceste fapte, Ciobotărică a și fost condamnat la închisoare cu suspendare. Fostul director Aurel Medinţu a decedat între timp, iar la acest proces au fost citați moștenitorii săi, mai exact fiul și nora.

Vizualizări: 3,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: