Filip, despre investiția chinezilor: Când se apropie alegerile, apare şi un investitor
Investiția chinezilor de la Termocentrala Rovinari este văzută cu ochi buni de autoritățile din Rovinari. Edilul Robert Filip speră ca promisiunile să se concretizeze și să nu rămână doar niște vorbe-n vânt ca înaintea unei noi campanii electorale. „Oamenii nu mai înghit povești”, este avertismentul primarului din Rovinari.
Robert Filip a comentat reluarea negocierilor privind construirea unui nou grup de producție la Rovinari. Spune că este deschis la orice colaborare care ar ajuta la dezvoltarea zonei și la crearea unor noi locuri de muncă. “Noi primim cu braţele deschise orice idee şi afacere, doar că n-aş vrea să fiu totuşi într-un spirit negativ sau răutăcios. De foarte multe ori, când se apropie alegerile, apare şi un investitor. Că e chinez, japonez, american. Numai să vină! Primăria Rovinari face parte din primăriile deschise la orice fel de colaborare. Noi nu ţinem hârtiile blocate. Autorizaţiile la noi se emit în câteva zile. Nu condiţionăm ca alte primării. La noi, în oraş, până acum, au venit 1.300 de locuri de muncă. Până în 24 mai, se deschide şi cea de-a doua investiţie. Noi acceptăm şi suntem de acord, dar dacă am putea să facem mai mult decât vorbim, ar fi extraordinar”, a explicat Robert Filip.
Chinezii ar avea nevoie de 4.000 de oameni. Primarul din Rovinari spune că s-ar găsi forța de muncă necesară:„Fără discuţie, acoperim necesarul de forţă de muncă. Atunci când a venit primul investitor la noi în oraş, a fost o ofertă pentru 300 de locuri de muncă şi au fost 2.000 de CV-uri. A fost coadă la acea selecţie cum nu s-a mai văzut aşa ceva în Gorj. Toată zona aceasta a fost tot timpul defavorizată. Cei de la CEO au dat oamenii afară şi nu le-au oferit alternativă. Cred că am acoperi fără probleme, plus că sunt foarte mulţi oameni care vin acasă din străinătate”.
Cât privește situația de la Complexul Energetic Oltenia și lipsa fronturilor de lucru, Filip este convins că o echipă nouă la conducere ar aduce compania la liman. „Cărbune există, doar că suntem atât de proşti încât nu ştim cum să-l scoatem. Alţii îl mai și vând ca să facă afaceri. Şi dacă am avea nişte oameni care ar vedea acest lucru şi n-ar mai pune atâtea piedici, sistemul ar funcţiona extraordinar”, a fost sfatul edilului din Rovinari.