Festivalul Luminii duminică, la Târgu Jiu 

Festivalul Luminii se va desfașura duminică, 13 octombrie, în intervalul orar 16:00 - 21:00, în Parcul Central Târgu Jiu. 

Evenimentul a ajuns la ediția a XVII-a la nivel național și la cea de-a XII-a ediție desfășurată în orașul reședință a Gorjului. 

Organizatorul principal la Târgu Jiu este Centrul Local „Ecaterina Teodoroiu“ Târgu Jiu al Organizației Naționale Cercetașii României.

Cercetașii locali oferă comunității prilejul de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte și de a petrece clipe minunate în aer liber alături de cei dragi în cadrul „Festivalului Luminii“. 

În fiecare an, pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii confecționează mii de gulguţe, acestea reprezentând niște cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări.

“Centrul Local "Ecaterina Teodoroiu" va așteaptă în număr cât mai mare sa ne fiți alaturi și anul acesta la un eveniment național.
Ne vor fi alături și cercetașii din următoarele centre locale: Timișoara, București, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu-Severin și Craiova”, transmit organizatorii.

Între orele 14:00 și 19:00 se vor desfășura alteliere atractive pentru copii și adulți. 

Printre acestea se numără : “Jocurile copilăriei“, „Atelier de gulguţe“ (pahare din hârtie reciclabilă), „Jocul cu mere“ , „Cercetaș pentru o zi“,  „Brățări cercetășești“, „Atelier de împletituri“, „Origamii“, „Tir cu arcul“, ,,Tir cu pistolul airsoft”, „Jocuri cercetășești“, „Gânduri bune în borcan“, „Pictură pe față“.

La ora 19:30 , la Masa Tăcerii cercetașii vor organiza un flashmob, iar câțiva copii  vor depune promisiunea de cercetaș. 

De la ora 20:00 se vor aprinde pastilele de lumânări din gulguțe, pe aleile principale ale parcului (Aleea Scaunelor, aleea de pe digul Jiului ce duce de la Masa Tăcerii până la podul de pe insuliță, aleea care pornește Aleea Scaunelor cu „Buturuga“ de lângă dinozauri), pentru a crea o atmfosferă frumoasă și relaxantă pentru participanți și vizitatori.  Gulguțele au fost confecționate din materiale reciclabile, tocmai pentru a proteja natura.

Vizualizări: 353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: