Fabrică de lapte la Berleşti, într-un bloc abandonat

Autorităţile locale de la Berleşti vor să transforme un bloc abandonat într-o minifabrică de lapte. Reabilitarea clădirii va fi făcută cu fondurile obţinute prin intermediul Grupului de Acţiune Locală Amaradia-Gilort-Olteţ. Primăriţa Maria Dumitraşcu intenţionează să facă o emblemă pentru comună din produsele lactate ce vor fi obţinute în minifabrica de lapte, dat fiind faptul că zona este nepoluată, iar produsele sunt bio.

Primăria Berleşti aşteaptă o finanţare de aproximativ 900.000 de lei de la GAL Amaradia-Gilort-Olteţ, Grup de Acţiune Locală din care mai fac parte şi localităţile: Bustuchin, Berleşti, Logreşti, Căpreni, Grădiştea, Hurezani, Licurici, Stejari, Stoina, Turburea şi Ţânţăreni.  Odată ce vor semna contractul de finanţare, autorităţile locale de la Berleşti vor demara lucrările de reabilitare a blocului abandonat din centrul comunei.

Primăriţa Maria Dumitraşcu intenţionează să-i dea aceastei clădiri destinaţia de minifabrică de lapte şi produse lactate. „Aşteptăm finanţarea de la GAL Amaradia-Gilort-Olteţ pentru a reabilita clădirea fostului bloc de locuinţe pentru specialişti, construcţie ce a rămas nefinalizată după Revoluţia din 1989. Vrem ca până la sfârşitul anului să reabilităm clădirea, pentru ca apoi să o transformăm într-o minifabrică de lapte. Aştept să se deschidă sesiunile de finanţare prin SAPARD pentru a vedea condiţiile şi măsurile prin care se vor putea accesa fonduri în acest sens. Nu voi renunţa la această idee, pentru că trebuie să existe o soluţie. De regulă, tot ce mi-am propus în viaţă am realizat, iar această minifabrică reprezintă un vis al meu pentru locuitorii acestei comune, crescători de animale care nu au unde să-şi vândă laptele şi produsele lactate”, a declarat Maria Dumitraşcu, primăriţa de la Berleşti. Clădirea fostului bloc de locuinţe avea 6 apartamente, parter şi două etaje.  

PRODUSE BIO

Primăriţa Maria Dumitraşcu intenţionează să-şi facă localitatea renumită prin produse lactate. În plus, este convinsă că o minifabrică de lapte ar crea multe locuri de muncă pentru cetăţenii comunei. „O minifabrică de lapte ar crea multe locuri de muncă. S-ar putea achiziţiona o linie tehnologică şi am putea personaliza produsele noastre ca produse lactate bio. Asta pentru că suntem într-o zonă fără nitraţi, iar comuna noastră ar putea deveni renumită pentru produse lactate bio. Trebuie să facem ceva, nu putem aştepta mereu bani de la stat”, a mai precizat Maria Dumitraşcu, primar al comunei Berleşti.

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: