Expoziție de ciuperci comestibile și toxice la Rânca

Facultatea de Biologie a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași a organizat, weekendul trecut, la Rânca expoziția de ciuperci comestibile și toxice, colectate din păduri de foioase și conifere. Societatea Ecologică din România își propune prin această tabără identificarea taxonomică a specimenelor colectate si organizarea unei expoziții cu eșantioanele determinate.

 Au fost prezentate în cadrul expoziţiei eșantioane cu ciuperci cunoscute sau mai puțin cunoscute. Speciile sunt însoțite de diagnoze în care sunt explicate principalele caractere ce permit evitarea confuziilor între ciupercile comestibile și toxice. Turiştii care au vizitat expoziţia au rămas impresionaţi de numărul speciilor de ciuperci expuse. Vizitatorii au avut ocazia de a primi explicații de specialitate de la profesorii universitari și de a cunoaște aspecte referitoare la modalitățile de recunoaștere a ciupercilor comestibile sau otrăvitoare.

Scopul expoziției constă în promovarea cunoștințelor de micologie către publicul larg și de a crește gradul de conștientizare cu privire la riscurile pe care le presupune consumul de ciuperci otrăvitoare și confuziile care pot apărea în recunoașterea acestor specii.

Constantin Pănescu preşedintele Asociaţiei Concesionarilor Rânca spune că organizarea acestei expoziţii a fost binevenită. ”Rânca a fost încă odată la înălţime prin organizarea acestei tabere şi a expoziţiei. Anual din păcate mor oameni care consumă ciuperci otrăvitoare, aşa că această expoziţie este una extrem de educativă”. Astfel de expoziţii s-au mai făcut la nivel naţional, tocmai pentru a conştientiza oamenii să fie foarte atenţi la ce specii de ciuperci consumă. Societatea Micologică din România a organizat Tabăra Micologică Ediția a II-a, la Rânca, în perioada 18-21 august 2016, în cadrul Pensiunii Panoramic.

Galerie foto




Vizualizări: 2,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: