Este sau nu sănătos şoriciul de porc!
Sărbătorile de iarnă înseamnă, pentru cei mai mulţi dintre români bucate tradiţionale. Mulţi sunt cei care aşteaptă cu nerăbdare tăiatul porcului pentru a se bucura de un aliment pe cât de gustos, pe atât de blamat, șoriciul.
De la cârnaţi, pomana porcului, tobă sau şunculiţă afumată, toate sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. Dacă şi tu aştepţi tăiatul porcului pentru a mânca șorici, atunci trebuie să afli ce spun specialiştii despre cât de sănătos este, de fapt.
Deşi până acum se credea că această “gustare” este una care afectează organismul, specialiştii susţin că acesta este, de fapt, sărac în carbohidraţi, dar are de nouă ori mai multă proteină decât chipsurile, de exemplu. Mai mult, cantitatea de grăsimi este semnificativ mai mică.
Mai exact, 60 g de şorici conţin 29 g de grăsime, 375 kcal şi 0,65 g de sodiu, ceea ce înseamnă că ţine de foame şi oferă energie. De asemenea, este bogat în colagen, proteină care ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi sprijină sănătatea oaselor şi a articulaţiilor. Pentru a avea mai puţine calorii, poţi răzui cât se poate de mult grăsimea pe şorici.
Un alt lucru puţin ştiut este faptul că şoriciul de porc conţine acid oleic, grăsime benefică pentru sănătatea inimii. Datorită cantităţii mici de carbohidraţi, acesta poate fi consumat cu încredere chiar şi de cei care suferă de diabet.