Emoții legate de desființarea clubului primăriei, CSM Târgu Jiu!
O ordonanță de Guvern ar fi putut duce la desființarea CSM Târgu Jiu, dacă ar fi fost adoptată în forma prezentată inițial. Clubul Primăriei Târgu Jiu risca desființarea în acest an pentru că, deși are numărul de angajați specificat de ordonanță, majoritatea acestora au contracte de activitate sportivă, nu contracte de muncă.
Primarul Marcel Romanescu a avut mari emoții că noul club care a apărut la Târgu Jiu în urmă cu câțiva ani, și care a acaparat cam tot ce înseamnă sport la Târgu Jiu, ar putea să fie desființat.
Edilul a explicat, la emisiunea sportivă „Sportul Gorjean”, că emoțiile proveneau de la faptul că CSM Târgu Jiu nu are prea mulți angajați cu carte de muncă, doar 8-10 angajați în acest mod, aceștia lucrând în birourile de la stadion, restul având contracte de activitate sportivă, și activând la diferitele secții sportive de handbal, baschet, box, lupte, atletism sau fotbal.
„Am stat foarte mult timp cu emoțiile desființării acestui club. N-am făcut o tragedie din asta dar prima formă a ordonanței care acum a fost declarată constituțională spunea în felul următor: că orice entitate care nu are 50 de angajați, se desființează! Și nu se ținea cont de denumirea acelei entități. Aici, prin Asociația Municipiilor din România, toți primarii din țară am făcut front comun și le-am explicat reprezentanților guvernului că, până la urmă, banii pe care îi alocăm nu trebuie să îi cheltuim pe personalul neimplicat direct, în sensul că neimplicat direct în activitatea sportivă și că trebuie să îi ducem exact în această direcție. Noi avem cred că opt angajați, nu știu exact, dar oricum până în zece, la CSM și acești oameni gestionează cele patru echipe de seniori, pentru că mai avem încă două echipe de Liga 1”, a explicat edilul la Radio Infinit.
Totuși, fiecare echipă din cele patru de seniori, are antrenori, preparatori, antrenori de portari sau maseuri și kinetoterapeuți precum și alt personal auxiliar care, și aceștia, au contracte de activitate sportivă. Dacă aceștia ar fi avut contracte de muncă, clubul nu s-ar fi încadrat în prevederile respective, mai ales că la noua secție de fotbal au fost angajați foarte mulți antrenori în ultimul an.
Totuși, emoții au fost și pentru aceste contracte sportive atunci când Guvernul României era pe cale să adopte noi taxe precum implementarea creșterii taxării contractelor de activitate sportivă. Acest lucru ar fi afectat cluburile susținute din bani publici, așa cum este CSM Târgu Jiu, care ar fi fost nevoite să plătească mai mulți bani pentru a asigura plata acestor contracte de activitate sportivă.