Bazinul de înot din Târgu Jiu, asaltat de sute de copii!

Bazinul de înot din Târgu Jiu devine tot mai solicitat de gorjeni, tot mai mulți părinți aducând aici micuții pentru a învăța să înoate. Fiind și vacanță acum, sute de copii vin zilnic la bazinul de înot didactic care a fost inaugurat în acest an.

Înotul nu este un sport care să atragă prea mulți adepți la Târgu Jiu dar mulți copii doresc să învețe să înoate, și mai ales părinții celor mici își doresc să îi pregătească pe copii pentru provocările viitoare și, de ce nu, să găsească pentru ei un sport care să îi scoată din fața calculatorului. Iar înotul poate fi pe viitor un sport cu performanțe și la Târgu Jiu, dacă clubul local, CSM Târgu Jiu, va înființa o secție de înot, așa cum s-a promis.

Deocamdată nu e cazul de performanță dar bazinul de înot acoperit, amplasat în incinta Complexului Sportiv Municipal, chiar în spatele Stadionului Municipal, este din ce în ce mai solicitat, mai ales de copii. Dar nu numai aceștia vin la bazin, ci și adulții care vor să se recupereze după anumite probleme medicale sau doar să se relaxeze.

„Înotul ajută pentru absolut tot ceea ce înseamnă sănătate. Pentru cardio, pentru recuperare dar și pentru relaxare. Pentru cei care au nevoie de kinetoterapeut avem trei specialiști la bazin care îi pot ajuta. Sportul acesta înseamnă sănătate, în general, și ajută pe oricine îl practică”, a explicat la tvrcraiova.ro salvamarul Adrian Becheru, unul dintre cei trei salvatori cu pregătire în acest domeniu, dar și cu experiență, care supraveghează permanent ce se întâmplă în bazin. Salvamarul are misiunea de a supraveghea chiar și zeci de copii care se pot afla în bazin cu instructorii de înot, la anumite ore, atunci când bazinul devine neîncăpător pentru cei care doresc să învețe să înoate.

Bazinul de înot de la Târgu Jiu funcționează din luna iunie a acestui an și deja sunt sute de copii care pot spune că au învățat să înoate în perioada trecută de la deschiderea acestuia.

Galerie foto







Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: