Elicopterele SMURD nu lasă echipa CSM Târgu Jiu să se antreneze!

Terenul trei din incinta Complexului Sportiv Municipal tinde să se transforme în heliport, fiind zile în care elicopterele SMURD vin acolo și de câte 4-5 ori pe zi.  Joi de exemplu, elicopterul a fost solicitat de două ori întrerupând antrenamentul echipei de seniori a CSM Târgu Jiu.

Chiar dacă există un heliport la Târgu Jiu, acesta nu este funcțional încă, sau dacă este nu are toate aprobările pentru a putea fi folosit după cum spun autoritățile locale. Cert este că elicopterele vin tot mai des și aterizează pe terenul de antrenamente, cel cu iarbă naturală, din incinta Complexului Sportiv Municipal. Este vorba de terenul pe care se antrenează echipa de seniori a CSM Târgu Jiu dar și grupele de juniori mari, cei care evoluează pe Stadionul Municipal în campionate. 

Și pe lângă elicopterele SMURD mai apar și alte elicoptere care sunt uneori parcate acolo peste noapte, cum a fost un caz în urmă cu câteva săptămâni când angajații primăriei s-au trezit dimineața cu un astfel de aparat de zbor parcat pe teren atunci când au încercat să pornească instalația de irigare a terenului.

Și dacă elicopterul ar veni și ar pleca după câteva minute poate că nu ar fi o problemă atât de mare, dar acestea stau uneori și câteva ore, unele antrenamente fiind anulate. E adevărat, sportivii nu se plâng, că doar scapă de antrenamente, iar antrenorii nu au cum să o facă!

Până acum elicopterele ocoleau sistemul de irigare mobil al terenului dar acum nu mai au această problemă pentru că terenul nu se mai udă de când nu mai este presiune la apă, dar trebuie să stea în aer până când fotbaliștii înțeleg că trebuie să elibereze terenul pentru a putea ateriza elicopterul. Joi, de exemplu, elicopterul a întrerupt două antrenamente ale celor de la CSM, unul dimineața și altul după-amiaza, dar sunt zile în care acesta a venit de mai multe ori pe zi, sau chiar a staționat câteva ore pe teren, caz în care nu s-au mai efectuat acolo antrenamente. 

Mai nou, de când nu se mai udă terenul, elicopterul aruncă nisipul de pe acesta în afara terenului, și, probabil că odată cu nisipul, dispar și semințele de gazon însămânțate de lucrătorii primăriei care au muncit în zadar oricum, pentru că apa nu are presiune și terenurile nu mai pot fi udate.

Vizualizări: 1,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: