Echipa din Liga 2 care se laudă că are toate plățile la zi către jucători!

Problemele la echipele din Liga 2 sunt numeroase iar majoritatea pleacă de la faptul că jucătorii nu sunt plătiți la zi.  În acest peisaj al fotbalului mic, o echipă din eșalonul inferior, aflată în insolvență, ACS Viitorul Târgu Jiu, se laudă că are toți jucătorii plătiți la zi deși recent a pierdut doi dintre aceștia la comisiile FRF  tocmai pentru neplata salariilor.

La finalul lunii noiembrie, ACS Viitorul Târgu Jiu îi pierdea pe Marian Dănescu și Sebastian Chelariu, după ce jucătorii erau declarați liberi de contract în urma memoriilor depuse la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul Federației Române de Fotbal fiindcă nu mai fuseseră plătiți mai multe luni, după cum a dezvăluit liga2.ro, care a prezentat și deciziile comisiilor.

Un conducător al clubului ACS Viitorul, Călin Vladimirescu, soțul fostei președinte a clubului, Lucia Vladimirescu, acum acesta activând ca administrator special și delegat al echipei, a spus,pentru liga2.ro,  că de fapt totul a fost o strategie și cei doi jucători n-au mai fost doriți de antrenorul Călin Cojocaru din mai multe motive, li s-a propus despărțirea amiabilă, însă aceștia nu au fost de acord. Pentru a scăpa de ei, ACS Viitorul nu i-a mai plătit, Dănescu și Chelariu s-au adresat CNSL, au avut câștig de cauză și astfel au devenit liberi de contract.

Aceste explicații nu au fost date însă înainte ca informația de la Comisiile FRF să ajungă în presă, deși aceste lucruri,dacă sunt adevărate, probabil durau de mai multe luni, timp în care jucătorii s-au adresat comisiilor. Jucătorii nu au avut însă nici un punct de vedere public până acum, clubul afirmând că unul dintre ei nu mai jucase de doi ani.

Conform explicațiilor conducătorului, la ACS Viitorul ar fi fost vorba despre o strategie, adică un comportament folosit des în cazul jucătorilor de care clubul vrea să scape, să nu li se mai plătească salariile.

”Cei doi jucători, Dănescu și Chelariu, au fost lăsați să plece, dar pentru că nu au vrut să rezilieze contractul nu li s-au mai plătit salariile. Inițial, au făcut memoriu doar pentru salarii. De altfel, se poate vedea, că jucătorul Chelariu nu a mai fost folosit de aproape 2 ani și până atunci doar sporadic”, a mai precizat fostul oficial al clubului, Călin Vladimirescu, numit între timp administrator special al clubului aflat de doi ani în insolvență.

Conform liga 2.ro acesta a mai spus că ”la restul jucătorilor, salariile sunt la zi”, deci ACS Viitorul ar fi una dintre puținele echipe din Liga 2 cu salariile plătite la zi la toți jucătorii din lot.

Vizualizări: 716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: