Victorie senzațională la Galați pentru CSM  Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a înregistrat, vineri, o victorie extrem de importantă, în deplasare, scor 89-73, cu CSM Galați. Gazdele au avut +20 pe tabelă în prima repriză, dar baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au revenit spectaculos în repriza secundă și-au răsturnat tabela.

Vineri seara, în Sala Dunărea din Galați, CSM Târgu Jiu a obținut cel de-al 4-lea succes stagional. „Gruparea gorjeană s-a dovedit a fi mai bună, la capătul unui meci cu două reprize diametral opuse. Prima controlată de gruparea gălățeană, repriză în care gazdele au avut 20 de puncte avans, atunci când tabela arăta 52-32 pe finalul primei reprize. A doua parte a meciului a aparținut în totalitate grupării gorjene, care a pornit într-o cursă nebună de urmărire a adversarului. În sfertul 3, baschetbaliștii lui Kresimir Basic au ”topit” avantajul pe care gazdele l-au avut la pauză, iar în ultimul act a fost rândul gorjenilor să ajungă la peste 20 de puncte, mai precis la +22, când tabela arăta 67-89!”,a informat csmtargujiu.ro în cronica acestui joc.

După un început de meci ceva mai echilibrat, Galațiul a forțat și s-a desprins la 22-14 pe finalul primului sfert. Gorjenii au încercat să dea replica în sfertul doi, dar gălățenii au fost mai inspirați la finalizare. Echipa gazdă a câștigat și actul 2, scor 30-19, astfel că la pauza mare, gălățenii aveau 52-33 pe tabelă.

La reluarea jocului, baschetbaliștii gorjeni au pornit un adevărat ”asalt” asupra echipei adverse și după un sfert fabulos, gorjenii au ajuns la 66-63 la intrarea în sfertul decisiv. Ultimul act a fost controlat categoric de gorjeni, care s-au impus cu 89-73.

Cel mai bun om al gorjenilor a fost Ethan Wright. Americanul a fost de neoprit în acest meci, în care a totalizat 35 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. A fost urmat de Dimitrius Underwood, care a strâns 18 puncte, 6 recuperări și 11 pase decisive. Jalen Dupree a terminat meciul cu 15 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Arsenije Vuckovic a contribuit cu 13 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Octavian Popa Calotă a încheiat partida cu 5 puncte, o recuparare și 3 asisturi, iar Camil Berculescu a terminat meciul cu 3 puncte și două recuperări.

Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: