Două liste cu localitățile finanțate pentru rețele de gaze. Care e a bună?

Doi primari așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă sunt sau nu pe lista cu banii pentru rețelele de gaze. Ei apar pe o listă furnizată de politicieni, dar nu pe cealaltă. Doar ordinul de ministru în care vor apărea toate localitățile va lămuri primarii din Arcani și Bălești dacă au finanțare sau nu.

Senatorul Ion Iordache, președintele PNL Gorj, a publicat lista cu localitățile care vor avea finanțare pentru extinderea sau realizarea de rețele de alimentare cu gaze. ”Peste 120.000 de gorjeni vor avea acces la alimentarea cu gaze! Săptămâna viitoare va fi publicat ordinul de ministru în urma căruia se vor semna contractele de finanțare”, a transmis senatorul Ion Iordache. 

La câteva ore a remis un comunicat de presă pe același subiect și liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, dar lista sa este puțin modificată. „Efortul nostru a fost susținut de secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării, Alexandru Stoica, și de subsecretarul Dragoș Drăghescu”, a declarat președintele PSD Gorj, Mihai Weber. 

Iordache a avut și el mulțumiri de transmis: ministrului Dezvoltării, Adrian Veștea, secretarului de stat Marin Țole și senatorului Claudiu Răcuci. 

Pandurul a scris despre o postare făcută de liderul PSD Gorj, Mihai Weber, pe 13 iulie. ”Rețele de gaze în 24 de localități”, anunța el triumfător, dar nu știa care sunt. Am solicitat lista localităților, iar partidul a transmis că o va anunța curând. 

Astăzi misterul părea elucidat, după ce senatorul Ion Iordache a publicat lista, dar emoțiile persistă pentru că și șeful pelediștilor gorjeni a publicat lista lui, unde apar în plus două localități.

Orașele și comunele care au primit finanțare pentru înființare sau extindere de rețele de gaze sunt: Motru, Rovinari, Novaci, Bumbești-Pițic, Tismana, Târgu Cărbunești, Câlnic, Drăgotești, Samarinești, Turcinești, Stoina, Urdari, Dănești, Bustuchin, Runcu, Văgiulești, Stănești, Bengești Ciocadia, Căpreni, Cătunele, Crasna, Crușeț, Drăguțești și Mătăsari.

Cele de mai sus sunt localitățile comune celor două liste furnizate de PNL și PSD, doar că la PSD mai apar două: Arcani și Bălești.

Alte trei localități din Gorj au deja proiecte finanțate pe gaze: Plopșoru, Licurici și Berlești.

Vizualizări: 3,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: