Două investiții finalizate, dar nefolosite într-o comună de lângă Târgu Jiu

Au obținut bani să modernizeze cea mai mare școală din comună și să ridice de la zero o grădiniță modernă, dar n-au bani să facă recepția. Lucrările sunt gata de peste patru luni, dar autoritățile din comuna Bălănești nu au achitat partea de cofinanțare ca să poată folosi cele două unități de învățământ. Până va face primăria rost de bani, copiii fac ore în două schimburi în școala din satul vecin. 

Școala Gimnazială Ion Popescu Voitești a fost reabilitată cu fonduri europene. E cea mai mare școală din comuna Bălănești și toată lumea s-a bucurat când au început lucrările. De patru luni e gata, însă nu și-a deschis porțile pentru elevi în această toamnă.

„Explicația este că nu putem face recepția. Nu avem bani pentru partea noastră de cofinanțare. Am făcut solicitări și la Consiliul Județean Gorj, și la Instituția Prefectului să ne dea din fondul de rezervă și sperăm să primim acești bani pentru că e păcat de această investiție. E modernă, are dotări noi, tot ce trebuie pentru copii, dar stă închisă”, a explicat primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan. 

În aceeași curte, primăria a obținut bani de la Ministerul Educației, două milioane de lei, ca să ridice de la zero o grădiniță. Zis și făcut. Acum și aici e aceeași situație. Clădirea e gata, dar nu poate fi folosită. Din același motiv. Primăria nu poate face recepția pentru că nu are bani. 

În tot acest timp, copiii fac naveta cu microbuzul școlar la școala din satul Glodeni. „Normal că ne-am dori să vină aici. E școala modernă. Am văzut de afară și arată foarte bine, ca la oraș, dar am înțeles că sunt probleme cu banii la primărie și nu poate fi deschisă”, a spus un părinte. „Copiii fac naveta acum, învață în două schimburi și e destul de dificil pentru că nu prea mai au timp să învețe”, a spus un alt părinte.

Vizualizări: 1,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: