DOCUMENT - Doar premierul Ciolacu poate cere renegocierea PNRR pentru CEO

Dacă se poate renegocia un rând din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) atunci cel care o poate face este primul ministru Marcel Ciolacu. Există un document de înființare a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului National de Redresare şi Reziliență- CIC PNRR. Acest organism este coordonat de prim-ministru, în calitate de președinte, și de ministrul investițiilor și proiectelor europene, în calitate de vicepreședinte, având în componență ministrul finanțelor și miniștrii/conducătorii instituțiilor cu rol de coordonator de reformă și/sau investiții din PNRR.

În document se menționează și atribuțiile președintelui. El reprezintă CIC PNRR, întregul Guvern, în relaţiile cu terţii.

Așadar, premierul Ciolacu merge la ședința CIC PNRR și propune un document de renegociere a mai multor jaloane din plan. Apoi merge cu el la Comisia Europeană. Și gata. 

Tot PSD era nemulțumit de procentul alocat pentru pensii, dar nu are nici măcar un draft de lege a pensiilor și probabil nici nu vor avea, dar urlau că sunt prea puțini bani. 

La fel și în Gorj, politicienii de la PSD cer la radio și la tv să meargă ministrul energiei să renegocieze PNRR, astfel încât să fie favorabil energiei pe cărbune.  


Anterior, premier liberalul Nicolae Ciucă și el era șeful acestui organism. Nu a existat o intenție de rediscutare a PNRR, însă cei care au solicitat mereu acest lucru, cei de la PSD, sunt acum la toate butoanele. 

Ciucă nu a putut sau nu a vrut, dar Ciolacu? 


Sau odată ajuns acolo trece de la fapte la vorbe, așa cum a declarat.  

Vizualizări: 1,794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: