Doar 3.300 de mineri la serviciu. Calculele companiei!

Oficialii Complexului Energetic Oltenia au luat în calcul să trimită o parte din angajați în șomaj tehnic. Conducerea companiei face deja calcule. Dacă se va adânci criza, compania va trimite mii de oameni în șomaj tehnic. La serviciu, ar urma să rămână salariați doar cât să asigure funcționarea termocentralelor în siguranță.

Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei, a explicat că măsura șomajului tehnic este o variantă pentru companie, mai ales că prețul energiei a scăzut în ultima perioadă. Compania a luat mai multe măsuri ca să țină virusul la distanță. Pe lângă desele acțiuni de dezinfecție, a trimis deja mulți salariați în concedii de odihnă timp de două săptămâni, prin rotație. În plus, asistenții medicali iau temperatura fiecărui angajat când ajunge la serviciu.

Șomajul tehnic este o soluție dacă situația se va înrăutăți. Daniel Burlan a făcut și primele calcule. “Există și varianta asta și trebuie să o spunem sincer. Noi am luat o măsură, cu concediul de odihnă. Suntem la începutul crizei, la începutul pandemiei. Ne așteptăm la un număr mult mai mare de persoane afectate de acest virus. Ne gândim și la șomajul tehnic. De exemplu, la Direcția Minieră, care are 7.800 de salariați, putem funcționa cu 3.300 pentru a asigura un număr minim de utilaje care să ne asigure o producție, astfel încât termocentralele să funcționeze în siguranță”, a declarat Daniel Burlan, la Tele3. 

Complexul Energetic Oltenia mai lucra marți dimineața cu doar două grupuri energetice, unul la Turceni și unul la Rovinari.

Vizualizări: 6,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: