DNA cere contractele CE Oltenia cu anumite firme din Gorj

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Craiova a cerut Complexului Energetic Oltenia contractele pe care le-a încheiat cu mai multe firme din Gorj. Solicitarea a venit pe data de 7 mai 2015. Una dintre firmele verificate este cea care a adus maşinile NATO în carierele din CEO pentru transportul salariaţilor. Pandurul a solicitat acum câteva zile un punct de vedere pe acest subiect, dar până la acest moment Biroul de presă nu a oferit unul.

Este vorba despre firmele Dogerik Trans SRL, Adumit Company SRL şi Armenaca Prest Com SRL. Despre contractele încheiate cu acestea au cerut procurorii documente. Potrivit adresei trimisă pe 7 mai la CE Oltenia, procurorii par mai interesaţi de contractele cu Dogerik Trans SRL, firmă administrată de Dragoş Giurea. DNA Craiova a cerut cărţile de identitate ale autovehiculelor SC Dogerik Trans SRL pentru încheierea şi derularea contractelor de transport defalcate pentru fiecare contract în parte, facturile şi documentaţia care a stat la baza acceptării la plată, procesele verbale ale lucrărilor executate de Adumit Company SRL, Armenaca Prest Com SRL şi Dogerik Trans SRL, precum şi fundamentările de tarif pentru contractele de transport încheiate cu Dogerik Trans SRL. Potrivit unor informaţii din CE Oltenia, ar fi ceva probleme cu licenţa de transport pe care ar fi obţinut-o după contractul de transport persoane de la complex, însă informaţia nu a fost confirmată oficial.

Legături cu conducerea CE Oltenia

Sigur este faptul că Dogerik Trans SRL are contracte cu CE Oltenia pe lucrări de construcţii, transport de persoane, etc. Într-o conferinţă de presă de acum câteva săptămâni, liberalul Dan Vîlceanu declara că această firmă are zeci de contracte de milioane de lei prin proceduri de negociere fără anunţ de participare. Vîlceanu a mai spus că prin companie se vorbeşte că firma este controlată de directorul general al Diviziei Miniere, Daniel Antonie. La vremea respectivă, administratorul Dragoş Giurea a declarat pentru Pandurul că nu ştie să fie lucrări fără licitaţie. Vîlceanu dăduse exemplu un contract pe transport şi unul de modernizare a unui atelier la Lupoaia, valoarea lor trecând de 1, 4 milioane de lei. „Nu este adevărat, nu ştiu care contract e fără licitaţie. Să vedem ce numere sunt, să vă spun din cap nu le ştiu”, a declarat acesta. Dragoş Giurea a mai spus că firma sa are 55 de angajaţi şi a ajuns la cifre mari de afaceri pentru că a muncit, respingând orice asociere cu persoane din conducerea companiei. „Am muncit, lucrez în transport din 2011, am lucrat cu Artego, am aflat în 2013 după accidentul de muncă de la Roşiuţa că nu se mai permite transportul cu tanchete, am făcut achiziţii de autovehicule, m-am uitat pe SEAP şi am participat la aceste licitaţii”, a explicat acesta. De asemenea, Dogerik Trans SRL are un contract de un milion de lei pe doi ani pentru transportul angajaţilor cu maşini casate de NATO.

O altă firmă care este asociată cu persoane din conducerea companiei, şi investigată acum de DNA, este Adumit Company SRL, administrată de Adrian Niculescu. Aceasta este firma care a primit contractul pentru fabrica de brichete de la Lupoaia şi cea care a modernizat sediul CEO din Debarcader, cu 100.000 de euro. În acţionariatul Adumit Company este şi Dumitru Stefuţi, patron la Stefi Company SRL. Cele două firme, Adumit Company SRL şi Stefi Company, au în comun două nume: Adrian Niculescu şi Dumitru Stefuţi. Aceleaşi persoane sunt şi în acţionariatul firmei Katal Construct. Katal Construct este firma la care este acţionar şi Cătălin Ciurel, fiul lui Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia. 

Vizualizări: 479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: