Din lipsă de specialişti, CE Oltenia ar angaja şi pensionari

E nevoia acută de specialişti în producţie, în cariere şi termocentrale. O confirmă tot mai multe voci din rândul sindicatelor. Dar, spune un lider de sindicat de la Termocentrala Rovinari, în loc să se angajeze tineri calificaţi, compania caută să negocieze cu pensionari.

După semnalul de alarmă tras de sindicalistul Eugen Iovan, de la Termocentrala Turceni, care s-a plâns de cât de acut e deficitul de personal şi ce consecinţe grave ar avea acesta, şi Manu Tomescu, de la Termocentrala Rovinari, confirmă că această problemă este peste tot, în producţie.

“Ce mă uimeşte este că angajatorul nostru, în loc să ducă o politică firească de întinerire a forţei de muncă, de aducere de personal pe aceste locuri deficitare, pur şi simplu, trage de timp şi există riscul unor avarii şi a unor accidente de muncă foarte grave pentru că s-a ajuns ca în fluxul de producţie să se lucreze cu improvizaţii din toate punctele de vedere, şi al normativului de personal, şi al mijloacelor de producţie. Tot se face cu improvizaţii”, a declarat Manu Tomescu, într-un interviu la Radio Infinit. 

Sunt mii de cereri de angajare, a mai spus Tomescu. Şi ar fi tineri calificaţi care ar aştepta să se angajeze. Însă oficialii companiei ar încerca să convingă pensionari să revină la lucru.

„În loc să deblocheze dosarele de angajare ale unor tineri calificaţi ca lăcătuşi, electricieni, sudori, angajatorul nostru negociază cu pensionarii să-i aducă înapoi în fluxul de producţie. E un lucru anormal şi care confirmă că deja s-a hotărât sfârşitul acestei activităţi”, a mai adăugat Manu Tomescu.

Vizualizări: 6,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: