Desert rapid cu mere preparat la tigaie
Merele sunt fructele sezonului de toamnă iar prăjiturile cu mere sunt la ordinea zilei. Dacă nu aveți timp pentru a prepara o plăcintă cu mere puteți apela la această rețetă de plăcințele cu mere prăjite în tigaie.
Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de mere, ou, lapte, ulei și făină, precum și de câteva arome specifice pentru prăjituri:
Ingrediente:
2 mere mari dulci
1 ou
2 linguri ulei (în aluat)
1 linguriță rasă sare
2 plicuri zahăr vanilat
3 linguri zahăr tos
1 lingură scorțișoară
200 ml lapte
200 g făină
5 g praf de copt
250 ml ulei
Mod de preparare:
Spargem oul într-un bol, adăugăm uleiul, sarea, zahărul vanilat și cel tos, scorțișoara, laptele și omogenizăm bine cu telul. Încorporăm apoi făina și praful de copt.
Curățăm merele de coajă, cotor și semințe după care le tăiem felii de 5 mm grosime. Punem tigaia pe foc și adăugăm 250 ml de ulei. După ce se încinge uleiul, trecem merele prin aluat și le punem în ulei. Le prăjim până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe hârtie absorbantă de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei. Amestecăm zahăr tos cu scorțișoară și trecem plăcințelele de mere prin acest amestec.