Rețetă numai bună pentru Paște: cel mai simplu stufat de miel!

Când vine Paștele gospodinele se gândesc la feluri de mâncare speciale și tradiționale iar la Români Paștele înseamnă carne de miel. Nu toată lumea acceptă carnea de miel dar un stufat de miel cu multă verdeață este numai bun pe masa de Paște.

Stufatul de miel este un fel de mâncare tradițional în Balcani dar și în zonele mediteraneene precum Grecia și Turcia, unde mielul era un aliment de bază în bucătăria locală. Stufatul este servit în special la sărbători și ocazii speciale, cum ar fi Crăciunul și Paștele. În general, stufatul de miel a fost un fel de mâncare popular în multe culturi din întreaga lume de-a lungul istoriei și continuă să fie apreciat astăzi pentru gustul său delicios și pentru valoarea sa nutritivă.

În unele culturi, stufatul de miel este servit alături de diverse garnituri precum orez, cartofi piure, legume coapte sau salate, iar în funcție de regiunea geografică sau de preferințele culinare individuale, pot fi utilizate diverse ingrediente sau condimente pentru a îmbunătăți gustul și aroma acestui preparat tradițional.

Ingrediente:

    1 kg de carne de miel (umăr sau picior)

    2 cepe mari, tocate sau câteva legături de ceapă verde

    4 căței de usturoi, tocați și usturoi verde de primăvară

    2 linguri de făină

    2 linguri de ulei de măsline

    2 căni de supă de legume sau carne

    2 linguri de roșii uscate tocate

    2 linguri de pastă de tomate

    2 linguri de oțet balsamic

    1 lingură de miere

    2 foi de dafin

    1 lingură de cimbru uscat

    Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa și usturoiul. Gătiți până devin moi, adăugând putina sare si piper. Adăugați carnea de miel tăiată în bucăți și gătiți până se rumenesc pe toate părțile. Adăugați făina și amestecați până când se combină cu carnea și ceapa. Adăugați supa de legume sau carne, roșiile uscate, pasta de tomate, oțetul balsamic, mierea, foile de dafin și cimbrul uscat.

Acoperiți oala și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 2-3 ore, sau până când carnea este fragedă și sosul a devenit mai gros.

Încercați și ajustați gustul cu sare și piper după preferințe.

Serviți stufatul de miel fierbinte, cu cartofi piure sau legume coapte.

Vizualizări: 784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: