Rețetă de paste cu sos alb și bacon
Rețeta de paste cu sos alb și bacon este una rapidă și potrivită atunci când ești în criză de timp. Timpul de pregătire este de doar 20 de minute iar rezultatul este unul foarte gustos.
Pastele cu sos alb și bacon se pot prepara cu puține ingrediente pe care le aveți de regulă în frigider.
Ingrediente:
250 gr paste
150 gr șuncă sau bacon
150 gr smântână 20% grăsime
30 gr parmezan ras
3 buc gălbenușuri
sare și piper
Mod de preparare:
Într-o oală cu apă se pun două linguri de ulei și puțină sare pentru a fierbe pastele. Când începe să fiarbă apa, se pun pastele și se lasă la fiert timp de 8 minute iar în timp ce fierb pregătim sosul.
Smântâna, parmezanul și gălbenușurile se amestecă toate împreună după care punem sare și piper după gust. Baconul sau șunca se taie mărunt și se pune într-o tigaie cu puțin ulei să se rumenească puțin. Se ia tigaia de pe foc și se lasă două minute deoparte. Se pune sosul peste bacon dar tigaia nu trebuie să fie încinsă pentru că oul se transformă în omletă iar smântâna se va brânzi. Pastele se scot cu o paletă din apă și se pun fierbinți peste sos. Se păstrează aproximativ un polonic din apa în care au fiert pastele și se adaugă peste sos. Se servesc cu parmezan.