Delicioasa prăjutură cu lămâie
Ușor de preparat, această prăjitură cu lămâie este un desert clasic pe care îl vor adora toți cei prezenți la masă.
Ingrediente:
- 100 g făină
- 3 ouă
- 120 g zahăr brun
- coaja și sucul de la două lămâi de mărime medie
- 120 g unt topit
- 90 g amidon de porumb sau amidon de cartofi
- 1 pliculeț de praf de copt
- zahăr pudră după gust
Puneți ouăle și zahărul brun într-un castron și bateți timp de câteva minute, până când amestecul și-a dublat volumul.
Adăugați untul topit, coaja rasă și sucul de la cele două lămâi. În timp ce continuați să amestecați cu ajutorul mixerului electric, adăugați făina și amidonul de porumb.
La final se adaugă praful de copt și se amestecă toate ingredientele.
Se toarnă amestecul într-o formă de tort de 22 cm unsă cu unt și tapetată cu făină și se coace în cuptor la 160° timp de 30 de minute.
După ce este gata, trebuie să așteptați ca prăjitura cu lămâie să se răcească înainte de a o presăra cu un strat generos de zahăr pudră.