Cum se pot conserva dovleceii pentru iarnă

La fel ca majoritatea legumelor, şi dovleceii care s-au copt deja în grădini pot fi conservaţi. Aceştia se pot prepara marinați la borcan în marinadă dulce-acrișoară fiind chiar o alternativă pentru castraveți.

Ingredientele pentru marinadă sunt cele clasice folosite la conservarea castraveţilor:

– 1,5 kg de dovlecei

– 1l de apă

– 100 ml de oțet 9%;

– 100 gr de zahăr;

– 1 ½ linguri cu vârf de sare;

– câte 1 linguriță de condiment pentru castraveți marinați în fiecare borcan;

– câte 2 căței de usturoi pentru fiecare borcan;

– ½ linguriță de boabe de piper negru;

– 3 foi de dafin.

Mod de preparare: Spălați dovleceii și îi tăiați rondele cu grosimea de aproximativ 1 cm. Turnați apa într-o cratiță, adăugați zahăr, sare și amestecați, cât să se topească complet. Apoi, adăugați piper negru și foi de dafin și aduceți marinada până la punctul de fierbere.

Turnați oțetul și fierbeți marinada timp de 1 minut. Adăugați dovleceii în cratiță, amestecați, puneți capacul și îi țineți la foc timp de 6-7 minute, amestecând periodic.

La baza borcanelor, sterilizate în prealabil, adăugați câte 1 linguriță de condiment pentru castraveți marinați, câte 2 căței de usturoi tăiați în jumătate și le umpleți cu dovlecei așezați cât mai aproape unul de altul. Puneți marinada din nou la foc, o aduceți până la punctul de fierbere și umpleți borcanele până la margini.

Închideți borcanele ermetic cu capace cu filet, le întoarceți cu susul în jos, le acoperiți cu un prosop și le lăsați să se răcească complet.

Vizualizări: 1,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: