De Ziua Imnului, David Popovici a făcut cadou românilor aurul olimpic!

De Ziua Imnului României, acesta s-a ascultat de către milioane de români, transmis chiar de la Paris, de la Jocurile Olimpice. David Popovici a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și a bucurat românii cu prima medalie olimpică. 

David Popovici a oferit prima reacție după ce a devenit campion olimpic, luni seara. Gâtuit de emoție, sportivul român a avut un mesaj pentru milioanele de români care l-au urmărit cu sufletul la gură. Sportivul român a făcut o cursă fabuloasă în finala de la 200 de metri și a cucerit medalia de AUR.

După cursa care i-a îndeplinit marele vis, gâtuit de emoție, a transmis un mesaj special pentru milioanele de români care au plâns alături de el.

„Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. O să mă bucur după acest succes. În primul rând, este o mare realizare pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit. Au fost atât de mulți români și în tribune, părinții mei și sunt fericit că au urmărit și ei această cursă. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes”, a declarat, Popovici la final, pentru TVR Sport.

Luni seară, David Popovici a făcut ca milioane de români să urmărească cu sufletul la gură finala de la 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice. Românul a făcut o cursă fabuloasă în care a recuperat chiar pe final și a devenit campion olimpic, în premieră.

David Popovici a început extrem de motivat finala la 200 de metri liber. El era anunțat principalul favorit de toți specialiștii în natație. Cu un singur gând în minte, acela de a deveni campion olimpic, sportivul român a fost pe locul trei în cea mai mare parte a cursei și spre final părea că nu mai are șanse să recupereze.

Totuși, David Popovici a scos tot ce avea mai bun la final și a reușit o victorie istorică, la doar două sutimi de britanicul Matthew Richards. Cu un timp de 1:44:72, Popovici și-a asigurat aurul olimpic și a devenit primul înotător român care a triumfat la Jocurile Olimpice.

„De ziua imnului, Aur istoric pentru sportul românesc!  

David Popovici  e primul campion olimpic bărbat din istoria înotului românesc. David a reușit sa atingă plăcuța de la sosire la 200 m liber în 1:44.72 cu două sutimi de secundă mai repede decât Matthew Richards (Marea Britanie) și cu șapte sutimi de secundă înaintea lui Luke Hobson (SUA). Bravo, David! Respect antrenorului Adrian Rădulescu!”, a transmis TEAM ROMANIA de la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Galerie foto



Vizualizări: 489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: