Fum și scântei în jurul Coloanei fără Sfârșit

Un foc de artificii a cuprins noaptea trecută Coloana fără Sfârșit, aceasta fiind încercarea autorităților locale de a celebra includerea operelor lui Constantin Brâncuși în UNESCO. 

Imagini video

Au fost mai multe evenimente la Târgu Jiu cu această ocazie, precum spectacole folclorice, expoziții ori proiecții pe Coloana fără Sfârșit. Proiecția a fost una apreciată de târgujieni, pe Coloană fiind văzute mai multe imagini ori efecte, dar la final opera a fost înconjurată de artificii și fum. 

Capodopera lui Brâncuși Coloana Fără Sfârșit este cea care are nevoie urgentă de restaurare, iar specialiștii ar putea șase pună dacă focul imens de artificii din jurul ei a afectat sau nu, și mai mult, monumentul.

Cât despre cheltuielile pentru celebrarea acestei zile de mare importanță pentru Târgu Jiu, nu se știe nimic. 

Adrian Bândea, director al Centrului de cercetare, documentare și promovare „Constantin Brâncuşi”, a cheltuit, dar nu știe cât. El a fost întrebat despre costul total, dar nu-l știe: În principiu, costul per total al evenimentului nu am de unde să-l știu”.


Pe 28 iulie 2024, Ansamblul de la Târgu Jiu a intrat oficial în patrimoniul mondial UNESCO. Autoritățile vor prezenta curând și strategia de viitor a Căii Eroilor în acest nou context.

Vizualizări: 7,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: