Gorj: Lupii au dat atacul la oi. Mistreții fac ravagii în culturile de porumb 

Autoritățile locale din comuna Polovragi sunt în alertă după ce lupii au dat atacul la o stână din golul alpin. Mai mult decât atât, mistreții fac ravagii în culturile de porumb din Polovragi.

Lupii și porcii mistreți crează probleme dar și pagube considerabile localnicilor din Polovragi. 


"Avem probleme mari cu lupii. Umblă în haite și au atacat oile de la o stână din golul alpin. Este primul atac al lupilor în ultimii ani. E clar că sunt mulți, nu avem o situație a numărului lor, dar avem cinci oi moarte. În plus de asta avem și o turmă destul de mare de porci mistreți care face ravagii în culturile de porumb. Au venit comisii care să evalueze pagubele", a declarat primarul din comuna Polovragi, Gheorghe Epure.


Conducerea Direcției Agricole Gorj confirmă sesizările venite din partea cetățenilor din Polovragi și acum sunt evaluate pagubele.


"S-au format comisii mixte care evaluează pagubele produse de lupi la o stână de la Polovragi unde avem 5 oi moarte, dar sunt problemele la culturile de porumb. Încă de săptămâna trecută am început să primim sesizări cu privire la pagubele produse de mistreți", a declarat Valentin Priporeanu, directorul Direcției Agricole Gorj.

Vizualizări: 2,794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: