De ce se închide Bazinul de înot de la Târgu Jiu!

 Bazinul de înot de la Târgu Jiu se închide pentru aproximativ două săptămâni. Administratorul bazinului, Edilitara Târgu Jiu, a anunțat că se va face mentenanța obișnuită în această perioadă.

Bazinul didactic de înot de la Târgu Jiu va fi închis în următoarele două săptămâni, urmând să fie efectuate acolo lucrări de mentenanță care sunt programate periodic la astfel de bazine publice dar se va profita de închidere și pentru remedierea unor mici defecțiuni.

Conform normelor sănătate și igienă pentru piscine publice (Ordinul Nr. 994/2018), astfel de perioade de mentenanță sunt programate anual la piscinele acoperite pentru a permite curățarea corespunzătoare și dezinfecția întregii suprafețe a bazinului. Astfel, este necesară golirea completă, cel puțin o dată pe an și pentru bazinele cu sisteme de recirculare a apei, la care, conform normelor, 1/10-1/15 din volumul apei din bazin se înlocuiește zilnic cu apă potabilă.

Conform Art. 111. Din aceste norme „golirea completă, spălarea și dezinfecția pereților și fundului bazinului se realizează o dată pe an, precum și ori de câte ori apar poluări accidentale care modifică uneori calitatea microbiologică a apei. Dezinfecția bazinelor se realizează după spălare cu jet de apă și curățare mecanică, prin ștergerea pereților și fundului bazinului cu bureți îmbibați în soluție dezinfectantă”.

Pentru că apa din bazinul de la Târgu Jiu nu a fost evacuată total de un an de zile, bazinul devenind funcțional din ianuarie 2023, deși s-a deschis abia în luna iunie a anului trecut, era necesară această schimbare a sa.

Conform normelor în vigoare, apa din bazin este verificată zilnic în ceea ce privește concentrația clorului rezidual dar și pH-ul iar o parte din apa din bazin este schimbată zilnic.

Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu, care este proprietarul bazinului, au precizat că se va profita de perioada de mentenanță obligatorie pentru a se efectua și alte lucrări de reparații, care sunt efectuate de către constructorul bazinului, pentru anumite deficiențe constatate la inspecțiile programate în perioada de garanție.

Astfel, cei pasionați de înot vor putea reveni la bazin începând din data de 21 ianuarie.

Până atunci, Edilitara SA va organiza și un nou concurs pentru un post de salvamar, devenit vacant la finalul anului trecut.

Galerie foto



Vizualizări: 5,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: