Prefectul de Gorj: Conducerea Inspectoratului Școlar a avut un comportament obraznic

Concluziile Corpului de Control al Ministerului Educației se lasă așteptate! Oficialii de la București au făcut verificări la Inspectoratul Școlar Județean după ce o serie de sesizari, din partea profesorilor, au fost trimise pe adresa instituției. În plus, chiar prefectul județului Gorj a solicitat echipe de control după ce, instituțional vorbind, s-a lovit de o lipsă de colaborare din conducerii IȘJ Gorj. Acum, reprezentantul Guvernului în teritoriu afirmă că așteaptă concluziile verificărilor.

Iulian Popescu, prefectul județului Gorj, a afirmat că s-a confruntat cu un „comportament obraznic” din partea conducerii Inspectoratului Școlar Județean.

Aștept raportul Corpului de Control al Ministrului Educației pe care eu nu l-am văzut în formă scrisă. A fost, a stat o săptămână, la începutul lunii decembrie, știu că apoi s-au întors la București, redactau la acest raport. Până nu avem lucrurile pe hârtie, nu putem să ne pronunțăm. La mine, cel puțin, nu a ajuns. O să mai întreb de el. (...) Am avut dialog instituțional cu Inspectoratul Școlar în care am încercat să clarificăm mai multe petiții pe care le-am primit pe demiteri abuzive, pe comportament abuziv, pe transferuri abuzive, nelegale. În tot acest dialog a fost un comportament obraznic, aș putea spune, din partea conducerii Inspectoratului Școlar Județean care refuza să răspundă sau ne spunea că găsim informația pe site. Concret nu am găsit nimic pe site. Sunt totali necolaborativi și cu o atitudine obraznică la adresa Instituției Prefectului”, a declarat prefectul Gorj, Iulian Popescu, la Radio Infinit.

La vremea când a solicitat Corpul de Control al Ministerului Educației, în județul Gorj, prefectul a și exemplificat motivele care au stat la baza acelei decizii: informații potrivit cărora elevii erau trimiși în  în vizite în anumite cabinete ale parlamentarilor,petreceri de Halloween în sedii de partide politice, făcute cu copii din şcoli, politizarea controalelor şi a evaluărilor directorilor şcolilor, petiții despre presiuni pe care inspectoratul le făcea la adresa conducerii unor şcoli, ameninţând chiar cu demiterea sau demisii voluntare tocmai ca urmare a unor presiuni şi a unor atitudini care nu pot fi compatibile cu spiritul mediului educaţional.

Vizualizări: 5,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: