Date actualizate: 14 infectări și două decese în Gorj. Reacția prefectului!

Direcția de Sănătate Publică Gorj a actualizat miercuri datele infectărilor cu noul coronavirus. „Până în momentul de față, 613 persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 298 de persoane sunt vindecate și externate, iar 19 persoane au decedat. De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 5990 teste, din care 144 sunt în așteptare“, transmite DSP Gorj.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate încă două decese. Este vorba de un bărbat de 70 de ani, cu diabet zaharat tip II, obezitate gradul III, hipertensiune arterială și citoliză hepatică, dar și de un bărbat de 62 ani, cu boală renală cronică în program de dializă, anemie și hipertensiune arterială.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate 14 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel: opt teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19 internați în spitalele din județul Gorj, șase teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private.

„Printre ultimele cazuri confirmate cu COVID-19, la nivelul județului Gorj, se află și 6 cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Este vorba despre 2 medici și 4 asistenți medicali. În momentul de față, anchetele epidemiologice sunt în desfășurare“, a mai precizat comunicatul DSP Gorj. Cei doi medici sunt de la ORL și Oftalmologie, doi asistenți de la Radiologie și două asistente de la Ginecologie.

Noul prefect de Gorj, Cosmin Pistol, spune că situația este una destul de gravă. ”Lucrurile sunt destul de alarmante. Evoluția este destul de gravă, iar cazurile cresc de la zi la zi. De aceea, fac un apel către populație. Este necesar să vă igienizați mâinile și să purtați masca de protecție. Nu este obligatoriu să mergem toată familia în piață sau prin magazine. Evitați locurile aglomerate și transportul în comun”, a spus prefectul de Gorj, Cosmin Pistol.
De asemenea, reprezentantul guvernului în teritoriu a afirmat că a dispus intensificarea controalelor pentru conștientizarea populației. Agenții economici care nu respectă normele intrate în vigoare se pot alege cu suspendarea activității.

Vizualizări: 5,856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: