Cum se păstrează verdeața ca să nu se ofilească rapid!
Există o metoda ingenioasă care te ajută să ții verdeața proaspătă o perioadă lungă. În felul acesta buchețele de mărar sau pătrunjel nu se vor ofili în numai două zile.
Mărarul, pătrunjelul și leușteanul se numără printre verdețurile care se deteriorează extrem de ușor. În cazul în care ai multă verdeață și nu știi cum să o păstrezi trebuie să afli că există trucuri care o fac să se păstreze proaspătă mai mult timp.
Gospodinele obișnuiesc să folosească un prosop de hârtie pentru a înfășura legăturile de verdeață. Ulterior, se pun într-o folie de plastic sau într-o caserolă. În plus, se pot porționa în funcție de cantitatea folosită la următoarea mâncare.
Verdeața se spală bine înainte de a se depozita la frigider. Este foarte important să se pună în porții individuale pentru a-ți fi mai ușor atunci când te apuci de gătit. De asemenea, se poate păstra și la congelator, fără să-și piardă proprietățile.
Verdețurile fragede se pot ține și în apă. Tot ce trebuie să faci este să le tai tulpinile și să îndepărtezi toate frunzele ofilite sau maronii. Apoi se pune într-un pahar sau într-un borcan în care se adaugă suficientă apă.
Apa trebuie să fie adăugată la fel ca la florile din vază, adică trebuie să acopere mai mult partea de jos, nicidecum frunzele iar recipientul se păstrează la frigider, urmând să se schimbe apa odată la fiecare două zile.