Cum alegem slănina pentru afumat

Unul dintre aperitivele cele mai apreciate de toată lumea, mai ales în zilele friguroase de toamnă/iarnă este slănina afumată. Cum este destul de dificil de găsit o slănină afumată care să fie exact cum îți dorești, poți să o prepari chiar tu, la tine acasă.

Dacă aceasta provine de la un porc de Mangalița, ai un aperitiv foarte sănătos. Nutriționiștii spun că grăsimea acestei specii de porc are un nivel scăzut de colesterol și conține acizi grași de tip Omega 3, 6 și 9.

Ingrediente:  slănină de pe spatele porcului, sare neiodată, piper, boia dulce, usturoi.

Mod de preparare - Ca să prepari o slănină afumată bună, alege bucățile de pe spatele porcului, care sunt mai ferme.

Porționează bucăți egale, cu tot cu șorici, care îi va conferi un gust aparte. Freacă slănina cu sare neiodată mare, de murături și las-o pentru câteva zile pe pat de sare, la loc răcoros, dar ferit de îngheț. Schimbă sarea regulat.

Slănina se poate lăsa în sare și până la o lună. Se prepară o pastă din boia, usturoi și piper și se unge apoi slănina, curățată de sare, cu acest amestec.

Se pregătește apoi afumătoarea electrică și se afumă slănina cu rumeguș din lemn de fag. Va fi delicioasă!

Vizualizări: 5,920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: